FCK tjener gode penge på Bolanos ved VM

Christian Bolaños forlader FC København med udgangen af denne måned, men forinden sørger han for, at den danske fodboldklub modtager en check på mindst 78.400 dollar, svarende til godt 430.000 kroner, fra det internationale fodboldforbund (Fifa). Det skriver onside.dk.

Den 30-årige midtbanespiller fra Costa Rica er den eneste aktør i Superligaen blandt de 736 spillere på de 32 hold ved verdensmesterskabet i Brasilien.

Fifa har afsat 70 millioner dollar til fordeling blandt de klubber, som afgiver spillere til turneringen.

Der ydes hver klub en kompensation på 2.800 dollar (godt 15.000 kroner) per dag per spiller for en periode fra 14 dage op til åbningskampen og til og med dagen efter spillerens sidste kamp, forudsat spilleren har været registreret i klubben i de seneste to år.

Det fulde beløb kommer til udbetaling, uanset om Bolaños kommer på banen eller sidder på bænken, skriver onside.dk.

FCK får altså betaling for mindst 28 dage, eftersom Costa Rica spiller sin tredje og sidste kamp i den indledende runde 24. juni mod England i Belo Horizonte.

Skulle det lykkes for Bolaños og Costa Rica at gå videre fra gruppen, som også omfatter Italien og Uruguay, bliver betalingen i sagens natur endnu større.

Bolaños lavede i sine fire sæsoner i FC København 14 mål i 101 kampe i Superligaen. Han spillede en enkelt sæson for OB - 2007/08 - og dernæst to sæsoner for norske IK Start, inden han tiltrådte i FCK i sommeren 2010.

/ritzau/

 

Dagens Gossip