FCK tror på CL-chancen: Vi skal score det første mål

FC København har ikke opgivet håbet om at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet, selv om det tirsdag blev til et 2-3 nederlag på hjemmebane mod tyske Bayer Leverkusen.

Både manager Ståle Solbakken og forsvarsgeneral Per Nilsson tror, at den svære opgave kan løses, hvis københavnerne får det første mål i næste uges returkamp.

- Vi er nødt til at score det første mål dernede, for så lever kampen, siger Per Nilsson, der suppleres af Ståle Solbakken.

- Det bliver meget svært for os, men vi må håbe på, at vi scorer først, og de så bliver rystede. Det er vores chance, tror jeg, siger Solbakken.

På grund af reglen om udebanemål er FCK tvunget til at score minimum to gange for at vinde sammenlagt.

Men på baggrund af tirsdagens kamp bør der også komme muligheder for det, siger Per Nilsson.

- Det, som overrasker os, er, at vi skaber så mange chancer. Det havde vi ikke forventet. I første halvleg er vi vældig gode offensivt og vældig dårlige defensivt, siger han.

Alle kampens fem mål blev scoret i første halvleg.

Per Nilsson var selv indblandet i Leverkusens udligning til 2-2. På det tidspunkt havde FCK ellers godt fat i kampen, mener svenskeren.

- Bolden rammer mig i ryggen, og jeg har ikke kontrol over, hvor bolden havner, og så kommer der en og hugger bolden i mål, siger Per Nilsson om udligningen.

- Det føles ellers som om, at vi kontrollerer kampen ved 2-1, men så lukker vi et dumt mål ind, og så laver de et godt mål til 3-2, efter at de har fået selvtillid. De får nogle alt for lette mål på ting, som vi har snakket om inden kampen. Det må ikke ske, desværre. Det afgør kampen.

Hvordan løverne skal lave et lille mirakel i Leverkusen, har Ståle Solbakken ikke en plan for endnu.

- Daniel Amartey har karantæne, og derfor skal vi lige finde ud af, hvordan vi angriber kampen. Det bliver meget svært for os, siger den norske manager.

/ritzau/