FCK vil sikre fairplay i bundstrid efter sølvjagt

21/05/2015 09:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Man ville dårligt kunne fortænke FC København i at anse sæsonen som slut.

Efter onsdagens sejr på 1-0 over AaB har holdet ni point op til FC Midtjylland, der blot skal opnå et point ud af de sidste 12 mulige for sikre mesterskabet definitivt.

Kigger FC København nedad, er Brøndby ti point efter, hvorfor FCK altså befinder sig i et vakuum, hvor alt andet end sølvmedaljer er utænkelige scenarier for sæsonen.

- Nu har vi fem dage til at hvile for at kunne levere en kraftpræstation mod OB, og vinder vi den, er vi matematisk sikret sølvmedaljerne, siger Ståle Solbakken.

På grund af talrige skader har han haft svært ved at mønstre et hold med superligaerfaring på det seneste.

Onsdag mod AaB havde han kun 11 fra den skuffe, og ingen af de seks markspillere på bænken har prøvet at starte inde i denne superligasæson.

Fem spillere på 18 eller 19 år samt 23-årige Lasse Lindbjerg, der har sin debut til gode, havde Solbakken som mulige indskiftere.

Nogle af dem kan forvente mere spilletid i de sidste runder, men træneren vil som udgangspunkt stille med det bedste hold af respekt for ligaens nedrykningsstrid, hvor Esbjerg, Sønderjyske og FC Vestsjælland spiller om at undgå 11.-pladsen.

- De, der er nærmest holdet, vil få spilletid, men selv hvis vi ikke har noget at spille for mod Sønderjyske (i næstsidste runde, red.), er vi nødt til at være superprofessionelle og stille med de bedste, som vi gjorde i FC Vestsjælland tre dage før pokalfinalen.

- Det gør vi af respekt for Esbjerg og Niels Frederiksen (Esbjergs træner, red), siger Solbakken.

På mandag mod OB er han igen udfordret på mandskabsfronten. Ganske vist vender Per Nilsson tilbage efter karantæne, men nu skal anfører Thomas Delaney i stedet afsone en spilledag i straffeboksen.

Anføreren håber, at holdkammeraterne kan sikre medaljerne af den næstfineste karat.

- Sølvmedaljerne betyder meget for os. Kampen om dem skal vi lukke hurtigst muligt, det er vigtigt for os, siger Thomas Delaney.

/ritzau/