FCK vinder topkamp og mindsker hullet til FCM

07/12/2014

Jim Larsen afleverede en tidlig julegave til FC København, som søndag aften vandt den vigtige topkamp i Telia Parken med 3-0 over FC Midtjylland.

Forsvarsspillerens selvmål kort før pausen blev en afgørende faktor i opgøret, og resultatet sender FCK op på andenpladsen i Superligaen. Førerholdet FCM's forspring i vinterpausen er på otte point.

Stadig en ganske solid føring for Glen Riddersholms mandskab, som dog havde haft en bedre optakt til vinterpausen, hvis forspringet til FCK var blevet på 11 point eller endda udbygget til 14.

De to scenarier kom FCM bare aldrig rigtig tæt på. I en ret lige kamp var det FCK, som kom frem til de bedste chancer og til sidst sejrede fortjent.

FCM manglede en række profiler til kampen. Angriberen Morten "Duncan" Rasmussen var skadet, midtbanespilleren Tim Sparv var i karantæne, og det samme var anfører og højre back, Kristian Bach Bak.

Det kunne umiddelbart ikke ses på gæsterne. Angrebsmæssigt var de for eksempel godt dækket ind med Marco Ureña i front, mens Pione Sisto og Sylvester Igboun var på kanterne.

Trioen havde som ventet meget fart i fødderne, og det var en trussel, som FCK-forsvaret skulle være opmærksomme på konstant. FCM kom da også frem til chancer, men ligaens mest scorende hold blev holdt godt nede.

Det var sparsomt med chancer i første halvleg, men kort før pausen producerede FCK en række fine muligheder. Nicolai Jørgensen udnyttede dem dog ikke.

Der skulle lidt hjælp til, og fem minutter før pausen gik det så galt for FCM. FCK havde gang i et godt angreb, og et indlæg havnede på hovedet af Andreas Cornelius.

Angriberen headede på tværs af feltet, og uheldigvis for FCM havnede bolden hos Jim Larsen.

FCM-forsvarsspilleren tæmmede bolden skidt, og den drejede ind mod mål, hvor målmand Jakob Haugaard ikke var til stede.

Keeperen kastede sig forgæves efter bolden, og selv hvis den var blevet reddet, havde Danny Amankwaa under alle omstændigheder sparket returen ind for FCK, som altså gik til pause med en 1-0-føring.

Målet var noget af en nedtur for udeholdet, som ellers havde nogenlunde styr på FCK. Nu skulle gæsterne imidlertid fremtvinge en udligning, og den opgave var svær. FCK-forsvaret stod for solidt.

Faktisk var FCK flere gange tættere på 2-0 end FCM på 1-1. Godt midtvejs i anden halvleg var det igen Nicolai Jørgensen, som var værternes farligste spiller.

Han sendte et godt skud af sted, som en flyvende Jakob Haugaard fik fingerspidserne på, og bolden ramte træværket. Et kvarter før tid headede Andreas Cornelius bolden lige forbi mål.

Kort før tid lukkede Danny Amankwaa så endegyldigt kampen, da han scorede til 2-0 for FCK, og det blev bare værre for FCM i overtiden, da Nicolai Jørgensen gjorde det til 3-0.

Med de otte point mellem holdene er der lagt op til en spændende forårssæson, som begynder i slutningen af februar.