FCK viser mesterspil mod Randers FC og går i udbrud

01/11/2015

Fire sejre i træk i Alka Superligaen. Og ni sejre i de seneste ti kampe, når man tæller kampene i pokalturneringen med.

Jo, FC København er i dén grad kommet i gang, og søndag gik træner Ståle Solbakkens hold alene i udbrud med en suveræn 4-0-sejr hjemme over Randers FC.

Det skete foran 16.492 begejstrede tilskuere, der så hjemmeholdet levere en magtdemonstration i Telia Parken, der var lige til en DM-guldmedalje.

Kasper Kusk og Youssef Toutouh scorede begge to gange.

Efter den overlegne sejr har FCK 30 point for 14 kampe, mens de regerende mestre, FC Midtjylland, er nummer to med 27 point efter lørdagens 2-4-nederlag hjemme til Viborg.

Randers FC er nummer seks med 20 point.

Søndagens FCK-sejr blev grundlagt i første halvleg, hvor Kasper Kusk og Youssef Toutouh viste forskellen på et godt hold og et rigtigt godt hold.

Efter ti minutter headede en Randers-spiller bolden lige ud til Kusk, som med et ordentligt drøn sendte bolden forbi målmand Karl-Johan Johnsson og i mål til 1-0.

Minuttet senere var Randers-angriberen Viktor Lundberg tæt på i den anden ende, men Mathias "Zanka" Jørgensen fik dygtigt kastet sig ned og afværget den potentielle udligning.

FCK havde indledt opgøret uden at være overbevisende, men Kasper Kusks scoring løsnede op for en del i hjemmeholdets offensiv, hvor der var gode overlap på kanterne.

Det var dog en bolderobring, der resulterede i 2-0-scoringen efter 26 minutter.

FCK-venstrekanten Youssef Toutouh erobrede bolden ved sidelinjen og spillede et-to med angriberen Federico Santander, der nogle minutter forinden havde headet tæt forbi mål.

Toutouh kom fri og udplacerede Karl-Johan Johnsson til 2-0. Og man begyndte at ane, at det kunne blive en lang dag for Randers-holdet.

FCK havde flere muligheder for at score yderligere i første halvleg, men kort før pausen måtte FCK-målmand Stephan Andersen redde et forsøg fra Mandla Masango.

Hvis enkelte af de få fremmødte Randers FC-fans fortsat havde et lille håb om point fra begyndelsen af anden halvleg, så blev det effektivt punkteret efter 51 minutter.

Nicolai Jørgensen drev gæk med modstanderne i højre side, og hans indlæg endte hos Youssef Toutouh, der scorede til 3-0.

Som en gentagelse af forløbet efter 1-0-scoringen kom Randers omgående til en stor chance, igen ved Viktor Lundberg, der sendte bolden på stolpen.

Fem minutter senere blev det bevist, at heldet ofte følger dem, der opsøger det.

Kasper Kusk afsluttede, og via en Randers-fod gik bolden i mål til 4-0.

Randers FC kom fortsat til chancer, hvilket var en af de få skønhedspletter i en flot FCK-præstation.

En anden var, at Federico Santander fortsat brænder for mange chancer, men det ligner et spørgsmål om tid, før angriberen fra Paraguay får rigtigt gang i målproduktionen.

Med sejren fik FCK et godt rygstød til storkampen næste søndag ude mod Brøndby.

Her skal FCK forsøge at revanchere 0-1-nederlaget til ærkerivalen for en måned siden.