FCK's Nicolai Jørgensen jagter topformen

FC København indledte superligasæsonen med tre nederlag, før de danske mestre kom på pointtavlen.

I de tre tabte kampe manglede holdet offensivspilleren Nicolai Jørgensen, som havde fået en skade under sæsonforberedelserne.

Den 22-årige FCK-profil ser frem til endelig at komme i topform inden forårets vigtige kampe i Superligaen og DBU Pokalen, hvor han vil score flere mål.

- Jeg fik en dum skade ved opstarten i sommer, hvor jeg var ude i to måneder og missede alle forberedelserne. Det tog nogle måneder efter skaden, før jeg kom rigtigt i form.

- Det skal jeg undgå sker igen. Jeg skal være i topform i alle forårets kampe. Jeg skal forbedre alting, både de ting jeg gør godt, og de jeg gør dårligt. Men jeg skal score flere mål, end jeg gjorde i efteråret, siger Nicolai Jørgensen.

I den første halvsæson scorede Nicolai Jørgensen syv mål i tyve kampe fordelt på Superligaen, Champions League og DBU Pokalen.

Som et led i forberedelserne rejser FCK i starten af februar til Portugal i 10 dage, men Nicolai Jørgensen droppede gerne det danske vintervejr i en længere periode.

- Jeg glæder mig til at komme ned i det gode vejr. Jeg ville gerne være væk i en måned, hvis vi kunne det, griner Nicolai Jørgensen.

Den unge spiller er blevet brugt på flere positioner i løbet af FCK-tiden, men han har selv to favoritpositioner.

- Det er svært at sige, hvor jeg passer bedst ind på holdet, men jeg kan bedst lide at spille hængende angriber eller venstrekant, siger Nicolai Jørgensen.

Siden FC København i sommeren 2012 hentede Nicolai Jørgensen i tyske Leverkusen, har han været en af Superligaens bedste spillere. Vinterpausen har han brugt på at skifte agent, men et nyt udlandseventyr lurer ikke i kulissen.

- Jeg har skiftet agent, men det var ikke med henblik på, at jeg skulle sælges i det forestående vindue. Jeg har dog, siden jeg kom, sagt, at det er en drøm at komme til udlandet igen.

- Men jeg har det godt i København, så det fylder ikke noget i mit hoved. Jeg føler mig godt tilpas og giver mig 100 procent hver gang, jeg spiller for FCK. Jeg ser ikke mig selv forlade FC København lige nu, siger han.

Nicolai Jørgensen står noteret for syv målløse A-landskampe for Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip