FCK's nye belgier: Jeg har taget et skridt op

Den hollandske liga bliver som regel anset som det naturlige næste skridt, når de hjemlige spillere har etableret sig i Superligaen.

Det er sjældent, at trafikken går den anden vej, men FC Københavns nye angriber Steve De Ridder er en af de få undtagelser, efter at han i sommerpausen har skiftet tilværelsen som profil i Utrecht ud med den danske hovedstadsklub.

Han havde torsdag sin første træning i FCK og slog straks fast, at Superligaen ikke er et skridt nedad på karrierestigen.

- Sådan ser jeg det ikke. Jeg spillede på et midterhold i Holland, og nu er jeg i en topklub, der spiller europæisk fodbold, så det er helt klart et skidt op for mig.

- Jeg undervurderer ikke den danske liga, som - jeg ved - er meget fysisk og hård og med højt tempo. Jeg håber, at jeg hurtigt vænner mig til det, siger Steve De Ridder.

Belgieren lavede 10 mål i 32 kampe for Utrecht i sidste sæson, og året før fik han en lille håndfuld kampe i den engelske Premier League med Southampton.

Nu venter altså en tilværelse i dansk fodbold for den 27-årige offensivspiller.

- Jeg blev meget interesseret, da jeg hørte, at FC København gerne ville have mig. Jeg har set meget til klubben i Champions League og har hørt en masse, og jeg vidste, at det var en stor klub. Så jeg sagde til min agent, at han skulle gå videre med det.

- Siden det gik i orden, har jeg læst en masse og søgt en del på internettet, og på den måde har jeg lavet research på mine nye holdkammerater. Men jeg skal lige have et par uger til at lære alle navnene og finde min plads på holdet, siger han.

Han skal løfte arven efter Igor Vetokele, der er blevet solgt til Charlton, og forsøge at finde ind i et frugtbart samarbejde med Andreas Cornelius i FCK-angrebet.

- Jeg er ret stærk på bolden og kan godt lide at spille med ryggen til målet. Men samtidig kan jeg godt løbe i huller og spille sammen med de øvrige angribere, så jeg håber, at fansene vil se meget til mig, siger Steve De Ridder.

FC København åbner den nye sæson 20. juli med en udekamp mod Silkeborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip