FCK's tyskekspert: Vi møder ikke Bayern eller Dortmund

FC Københavns nye svenske forsvarsgeneral Per Nilsson har et særdeles godt kendskab til tirsdagens Champions League-modstander, Bayer Leverkusen.

Den 31-årige svensker spillede fra 2007 og frem til denne sommer i tysk fodbold for henholdsvis Hoffenheim og Nürnberg, så Nilsson ved, hvad der venter københavnerne mod sidste sæsons nummer fire i Bundesligaen.

Nilsson er optimist på FCK's vegne.

- Vi er ikke favoritter, men vi møder jo ikke Bayern München eller Borussia Dortmund. Leverkusen havde faktisk en lidt svær sidste sæson.

- Frem for alt havde de det svært i den anden halvdel af sæsonen, hvor det ikke blev til så mange point. Nu er de ved at spille et nyt hold sammen, som skal formes først med klubbens nye træner og en ny spillestil.

- Vi kan også håbe på, at Leverkusen ikke er i topform endnu med tanke på, at klubben endnu ikke har spillet bundesligakampe i sæsonen. Men når du kigger på kvaliteten af de spillere, der er i deres trup, så er de selvfølgelig favoritter.

- Deres budget er også meget større end vores, men sådan var det også med Dnipro (FCK's modstander i sidste kvalifikationsrunde, red.), så det tænker vi ikke så meget på, siger Nilsson.

Især på den offensive front er Leverkusen farlig, vurderer forsvarsspilleren, og peger på den tyske bomber Stefan Kiessling som en spiller, FCK skal være ekstra opmærksom på.

- Vi skal være meget påpasselige i vores eget straffesparksfelt, fordi de har en spiller som Kiessling.

- Han er en rigtig boksspiller og scorer 99 procent af sine mange mål inde i straffesparksfeltet. Så vi skal være koncentrerede, når han får bolden. Han skal ikke have en meter lige pludselig, så han kan afslutte, siger svenskeren.

Tirsdagens kamp begynder klokken 20.45. Der er returkamp på onsdag i næste uge. Den samlede vinder kommer med i Champions League-gruppespillet, mens taberen ryger over i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/