FCM åbner historisk Europa League-kamp med sejr

Debuten i et europæisk gruppespil gik strålende for FC Midtjylland.

I den første kamp i Europa League-gruppespillet vandt FCM torsdag aften knebent med 1-0 over polske Legia Warszawa.

Det var første gang i FCM's historie, at klubben - der blev skabt i 1999 som en fusion mellem Ikast og Herning Fremad - deltog i et europæisk gruppespil.

Der skulle ganske symptomatisk en dødbold til, før FCM efter en times spil fik scoret. Det var et indøvet frispark fra Jakob Poulsen, som blev rettet af og gik hele vejen i nettet, der blev afgørende.

Udeholdets Michal Kucharczyk blev noteret for kampens enlige mål.

FCM er blevet specialister i at score på dødbolde, det var også en af årsagerne til, at klubben hjemførte det danske mesterskab i sidste sæson.

Jess Thorups tropper er ydermere blevet eksperter i at spille til nul i denne sæson. I nu 11 ud af 15 fodboldkampe har midtjydernes betondefensiv ikke lukket et mål ind.

Der er kommet europæisk attitude over FCM, som stod solidt defensivt og ikke lod polakkerne få lov til at få særlig meget plads på banen.

I kampens første minut havde Legia-topscorer Nemanja Nikolic dog en god afslutning, men ellers kom han ikke frem til noget farligt.

FCM's midterforsvar Erik Sviatchenko og Kian Hansen var fysisk kontante på et højt internationalt niveau.

Derimod var FCM-backerne Kristian Bach Bak og Filip Novak ikke specielt gode med bolden. Flere gange medførte det boldtab og kontrastød til polakkerne.

Det gav især i første halvleg nogle hurtige omstillinger til Legia Warszawa, men oftest kom Kian Hansen eller Sviatchenko dygtigt i vejen.

De omkring 600 polske fans larmede mere end de over 6000 øvrige tilskuere, der havde trodset blæst og kulde og var dukket op på MCH Arena. I alt var tilskuertallet 6798.

Legia Warszawas fans, som er berygtet for at være småfascistiske, var mødt op med banneret "Europe wake up!" med henvisning til flygtningestrømmen i Europa. Det blev pillet ned i pausen.

Stadionspeakeren beordrede flere gange i løbet af kampen alle tilskuere til at sætte sig ned, fordi det var "forbudt at stå op" til Uefas kampe, men det var vist kun en håndfuld, der fulgte befalingerne.

Den største chance til Legia Warszawa kom efter 78 minutter, men FCM-keeper Mikkel Andersen diskede op med en flot redning på Guilhermes skud.

Jakob Poulsen sluttede naturligvis kampen af med endnu en skarp dødbold - et direkte frispark på indersiden af stolpen.

FCM's næste kamp i Europa League er 1. oktober på udebane mod den onde danske ånd Club Brugge.

Belgierne har til skræk og advarsel slået både AaB, Brøndby og FC København de seneste år med en samlet målscore på 16-2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip