FCM-anfører: Sejr over FCK vil give en dejlig juleferie

admin

|

06/12/2014

Dagens topnyheder

Når FC Midtjyllands førerhold søndag aften går på banen i Telia Parken til superligakampen mod FC København, kan en sejr føre klubben et stort skridt nærmere den første DM-titel.

FCM-anfører Kristian Bach Bak ser frem til opgøret, hvor den jyske klub med en sejr vil lægge FCK 14 point bag sig i vinterpausen.

- Hvis vi vinder kampen, bliver det en dejlig juleferie at gå på. Men på den anden side var sejren over FC Vestsjælland lige så vigtig, siger anføreren, der i mandags blev matchvinder i 2-1-sejren over FC Vestsjælland på hjemmebane.

- For mig er det en kamp ad gangen. Hvis vi tænker "uha, nu går det galt, hvis vi taber i Parken", så er vi ude på et sidespor. Vi er stabile, men selvfølgelig kommer vi til at tabe kampe. Men man skal ikke tænke så meget over, hvem det er imod.

- Hvis vi taber i Parken, er jeg sikker på, at vi nok skal vinde den næste kamp og kampen efter den.

- Vinder vi over FCK, er det fantastisk, men vi vil stadig gå ind til den næste kamp med samme indstilling, uanset om vi er 8, 11 eller 14 point foran FCK, siger Kristian Bach Bak.

Anføreren må i øvrigt nøjes med en tilskuerrolle til kampen mod FCK. Ud over sejrsmålet fik Kristian Bach Bak nemlig også raget et gult kort til sig i kampen mod FC Vestsjælland, så han har karantæne mod FCK.

Trods ærgrelsen over det faktum kan han godt glæde sig til kampen.

- Det er en fed kamp, det er sådan en kamp, man går og venter på at få lov til at spille. Der kommer mange tilskuere, og man ved, hvad der er på spil. Spiller man godt i sådan en kamp, bliver man husket for det.

- FCK er altid et godt hold at møde, for de vil gerne have bolden, og de vil gerne frem og presse, hvilket er noget af det samme, vi gerne vil.

- Vi spiller bedst mod de hold, der gerne vil frem på banen, for så kan vi spille på omstillinger, i stedet for at skulle lirke et hold op, der står langt bagude.

- Jeg tror på en seværdig kamp, hvor der bliver chancer i begge ender. FCK har gode spillere og et rigtig godt forsvar. De minder lidt om os på mange måder, bortset fra at vi har nogle lidt anderledes typer som individualister, siger Kristian Bach Bak.

FC Midtjylland fører Superligaen med 40 point for 16 kampe, 10 point flere end Randers FC på andenpladsen.

FCK er nummer tre med 29 point.

/ritzau/