FCM-direktør: Det er slut med at fejle økonomisk

Onsdag fik superligaklubben FC Midtjylland noget af en økonomisk indsprøjtning fra en ny hovedaktionær, englænderen Matthew Benham, som investerer cirka 58 millioner i klubben.

For bare tre år siden postede en indisk investor et endnu større pengebeløb i den jyske klub.

Penge som hurtigt fik ben at gå på, og klubben var sidste år så hårdt presset økonomisk, at der nogle steder blev talt om en truende konkurs, hvad bestyrelsesformand Johnny Rune dog ikke var enig i.

Men regnskabet talte sit eget tydelige sprog om, at der manglede penge i kassen. Men af skade bliver man tilsyneladende klog.

Pengene fra Benham, som også ejer London-klubben Brentford FC, skal bruges med omtanke, fastslår FCM's sportsdirektør, Claus Steinlein.

- Vi har heldigvis lært af vores fejl. Det er okay at begå fejl én gang, men det kommer vi ikke til igen, så pengene skal disponeres ud fra, at vi i stedet for at sælge nogle fodboldspillere, køber en enkelt eller to i dette transfervindue.

- Vi forstærker truppen en lille smule med håbet om, at vi kan få en sæson igen, hvor vi spiller med i den rigtige ende af Superligaen og forhåbentlig kommer ud og spiller europæisk gruppespil, siger han.

- Og så skal pengene investeres langsigtet for at gøre akademiet endnu bedre.

Benham ejer desuden en række virksomheder i England, blandt dem Smartodds Ltd., der laver analyser og research om fodbold til professionelle gamblere.

Det er især akademiet og talentudviklingen, som har gjort Benham interesseret i FCM. Derfor bliver den nye hovedaktionær en aktiv del af blandt andet spillerindkøb i klubben.

- Ud over, at han kommer med penge, så kommer han også med en masse viden om fodbold.

- Han har redskaber til at finde de spillere, vi skal bruge. Han analyserer kampe fra hele verden hver uge, så han kender spillernes standarder og kan gå ind og hjælpe med at vurdere, hvilke spillere, der er interessante for FC Midtjylland, siger Claus Steinlein.

Hvilke spillere, der - med tilførslen af det store pengebeløb - er blevet realistiske at hente til det midtjyske, svarer sportsdirektøren lidt vævende på. En ting slår han dog fast.

- Vi leder efter spillere på en høj hylde, som kan tilføre noget til vores - i forvejen - dygtige trup.

Benhams investering betyder desuden, at FCM har købt transferrettighederne til alle klubbens superliga-spillere tilbage fra lokale spillerinvest-selskaber. Det koster FCM lidt over 22 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip