FCM i overtal smider føring og trækker fra i topstrid

01/03/2015

Det blev ikke en perfekt søndag for FC Midtjylland, men trods alt en rigtig god en af slagsen, fordi Alka Superligaens førerhold med 1-1 ude mod Brøndby kunne trække fra i topstriden.

Faktisk bør FCM ærgre sig over ikke at have vundet i Brøndby. Førerholdet var foran 1-0 og en mand i overtal i over en halv time.

Men et forspring på ni point ned til FC København på andenpladsen luner trods alt, hvis der skulle være en lille skuffelse at spore over uafgjort mod Brøndby, som kæmpede heroisk for det ene point.

Daniel Agger var endda tæt på at blive matchvinder for Brøndby kort før tid, men måtte se sit forsøg reddet på målstregen.

Inden topkampen på Brøndby Stadion kunne FCM-spillerne løbe ind på banen med vished om, at de nærmeste forfølgere fra FC København og Randers FC tidligere søndag havde indkasseret overraskende nederlag til henholdsvis OB og Silkeborg.

Efter en kedelig første halvleg, hvor et af højdepunkterne var seks minutters ufrivillig pause, fordi store dele af lyset gik på Brøndby Stadion, eksploderede topkampen i anden halvleg.

Først scorede Martin Pusic sit første mål for FCM efter vinterskiftet fra Esbjerg, da ligaens topscorer dirigerede et hjørnespark i mål til FCM-føring på 1-0.

Kontroversielt mente Brøndby-lejren, fordi de regnede med at få målspark i situationen, som førte til FCM's hjørnespark.

En håndfuld minutter senere var der tumult på banen, da Brøndbys indtil på det tidspunkt anonyme svenske stjerneangriber Johan Elmander fik direkte rødt kort for at have sparket ud efter - og ramt - FCM's Jakob Poulsen efter en nærkamp.

Jakob Poulsen og Daniel Agger røg i totterne på hinanden, mens Elmander hovedrystende forlod banen, og begge spillere modtog gult.

Der var rigeligt at se til for dommer Kenn Hansen, og så var det næsten blevet glemt, at FCM var tæt på 2-0 lige inden Elmanders udvisning, men at kun stolpen reddede Brøndby.

Hjemmeholdet gav ikke op, og Ferhan Hasani udlignede til 1-1 for Brøndby med et kvarter igen, da han flot rundede FCM-keeper Johan Dahlin.

Det begyndte stille, men sluttede som en hæsblæsende topkamp. Og FCM ligner fortsat en dansk mester.