FCM-landsholdsspiller: Jon Dahl er en rigtig vinder

Tilbage i 2009 og 2010 spillede Jon Dahl Tomasson og Jakob Poulsen sammen i flere landskampe, og begge var med i truppen til VM i Sydafrika.

Mandag blev Tomasson udpeget som ny assistenttræner på landsholdet, mens FC Midtjyllands Jakob Poulsen stadigvæk er aktiv og i 2015 var en fast del af Morten Olsens landsholdsudtagelser.

32-årige Jakob Poulsen glæder sig over valget af Jon Dahl som assistenttræner.

- Folk har et rimelig godt billede af, hvad han er for en type, og det stemmer rimelig godt overens med mit billede af, hvad han er for en. Han er en utrolig rar mand, der er virkelig venlig og snakker godt med alle.

- Men lige så snart han kommer ind på en fodboldbane, så er han en vinder. En rigtig vinder, siger Jakob Poulsen.

Spørgsmål: Hvordan kunne man mærke det?

- Man kunne se til træning, at han kunne blive rigtig, rigtig sur og sådan nogle ting, hvis det ikke lige gik efter hans hoved. Det er kun dejligt, synes jeg. Det er sådan, det skal være, siger FCM-spilleren.

Det taler også til Jon Dahls fordel, at han selv har stor erfaring fra det danske landshold med 112 landskampe, mener Jakob Poulsen.

- Han er tidligere spiller og har spillet sammen med enkelte af de tilbageværende. Han kender gamet, han har spillet mange landskampe, og nu har han været træner i et par år. Så jeg synes, det virker yderst fornuftigt, siger han.

Mandag aften sad Jakob Poulsen på bænken hele kampen mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland i Farum. Det skyldtes ikke, at han døjede med skavanker. Det var træner Jess Thorups beslutning.

Derfor er der ikke noget formmæssigt til hinder for, at han kan indgå i den trup, som landstræner Åge Hareide udtager onsdag til kampene mod Island og Skotland i slutningen af marts.

- Jeg er klar til at spille, og jeg møder gladeligt op, hvis jeg bliver udtaget. Og hvis jeg ikke gør, så har jeg haft en masse gode år på landsholdet, som jeg har været glade for, siger Jakob Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip