FCM-målmand afviser straffe med et smil efter triumf

De kolde facts sagde 3-1 til FC Midtjylland over Club Brugge torsdag aften, men udfaldet kunne være blevet et andet, hvis den skotske dommer i første halvleg havde dømt straffespark til belgierne.

I en situation efter et hjørnespark så FCM's målmand Mikkel Andersen ud til at rive en modstander omkuld i straffesparksfeltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

- Dommeren dømte ikke straffespark, så er der jo ikke straffespark. Jeg synes, modstanderen skal styrketræne noget mere, så han ikke falder så let, siger Mikkel Andersen.

Svaret blev dog givet med et smil på læben, der kunne antyde, at han ikke ville have brokket sig, hvis straffesparket var blevet dømt.

- Jeg ved ikke, om jeg ville have brokket mig, hvis det var blevet dømt, siger målmanden.

Træner Jess Thorup medgiver, at FCM var heldig i den omdiskuterede situation.

- For mig at se er der kamp om bolden, hvor Mikkel forsøger at komme ind foran modstanderen. Men det ser lidt voldsomt ud.

- Men jeg vil gerne rose dommeren for ikke at lade sig påvirke af publikum, og når spillerne appellerede, siger Jess Thorup mere generelt.

Træneren foretrak at snakke om resultatet, der var endnu et europæisk svendestykke af FCM i dette efterår.

- Vi havde nogenlunde kontrol i første halvleg, hvor de havde nogle omstillinger, som ikke blev helt farlige.

- Derfor var vi trygge i pausen og gik ud derfra og satsede mere på vores omstillinger. Vi viste, at vi har selvtilliden og ikke behøver mange chancer for at score, siger Thorup.

Med sejren topper FCM gruppe D i Europa League sammen med Napoli. Begge har seks point, mens Brugge og Legia Warszawa er uden point.

Det ligner allerede nu et midtjysk avancement til 1/16-finalerne.

- Det var endnu et skridt, men vi er ikke videre endnu. Men vi er godt på vej, siger midtbanespilleren Jakob Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip