FCM nærmer sig AaB efter målrig derbysejr

21/04/2014

FC Midtjylland er kun et point efter AaB og for alvor tilbage i guldkampen efter mandag eftermiddag at have slået lokalrivalerne fra Viborg med 5-2 i Superligaen.

Som i fredagens 4-0-sejr over AGF var midtbanespilleren Petter Andersson i hopla. Svenskeren bidrog således med to scoringer i det underholdende og intense opgørs sidste kvarter.

Viborg stillede utraditionelt for klubben op i en 5-4-1-opstilling fra start med tre luftstærke midtstoppere, der skulle både tætne defensiven og true offensivt.

Men Viborg-træner Auri Skarbalius' taktiske justering gav ud over et par hektiske dødboldsituationer i FCM-enden ikke pote. Det var således topholdet FC Midtjylland, der forventeligt havde initiativet, det meste af spillet og de fleste chancer.

Det var dog Viborg, som på en af holdets få muligheder i første halvleg tog føringen, da Kevin Mensahs indlæg fra venstrekanten blev afrettet af FCM-stopperen Patrick Banggaard og gik ind ved nærmeste stolpe.

FC Midtjylland svarede inden pausen tilbage ved Sylvester Igboun, der tæt under mål let kunne sparke bolden i mål efter oplæg fra Jakob Poulsen.

Og i anden halvleg var først Marco Larsen og siden altså to gange Petter Andersson ligeledes på pletten, inden indskiftede Eyjolfur Hedinsson slutteligt lukkede og slukkede til 5-2. Viborgs reducering undervejs skabte kun kortvarig spænding.

FC Midtjylland havde forud for sæsonens tredje indbyrdes møde med Viborg håneretten efter 0-0 hjemme og en 3-2-sejr ude i efterårets to første midtjyske derbyer, og den blev altså effektiv beseglet mandag med endnu en FCM-sejr.

Viborg må dermed se sig overhalet af Sønderjyske i tabellen og agerer nu bundprop i Superligaen forud for to vitale bundbrag mod først AGF og derefter Sønderjyske i de kommende runder.

Guldkandidaterne fra Herning er næste mandag gæster hos Esbjerg.