FCM nærmer sig guld: Jakob Poulsen sænker AaB

12/04/2015

FC Midtjylland tog søndag endnu et skridt mod mesterskabet, da Jakob Poulsen i overtiden sikrede topholdet en 2-1-sejr på udebane over AaB.

To minutter inde i overtiden vippede Marcos Urena bolden hen til matchvinderen, der også stod bag udligningen til 1-1.

Det midtjyske tophold havde da også alle marginalerne med sig, da bolden på vej mod mål ramte en AaB-forsvarer og derfor fuldstændigt snød hjemmeholdets chanceløse keeper Nicolai Larsen.

I kampens indledning var der ikke meget, der tydede på en midtjysk sejr i Aalborg.

En personlig fejl af Sylvester Igboun banede vejen for AaB's føringsmål efter en lille halv time, da Frederik Børsting nemt prikkede bolden fra nigerianeren, og så kunne Thomas Enevoldsen tordne AaB i front med 1-0.

Føringen holdt dog kun i omkring 10 minutter, da FCM kort før pausen fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af hjemmeholdets straffesparkfelt.

Jakob Poulsen trykkede bolden op i det ene målhjørne uden chance for AaB-keeper Nicolai Larsen.

Den jævnbyrdige kamp havde masser af nerve og hårdt spil, men det var sparsomt, hvad de to hold fik skabt af chancer.

AaB's finurlige driblere og pasningsspillere blev mange gange stoppet af FCM's solide defensiv.

Med 10 minutter tilbage fik Nicklas Helenius chancen, da han drejede rundt om sig selv, men afslutningen sad lige på FCM-målmand Johan Dahlin.

Den gode mulighed blev åbningen på en stærk AaB-afslutning på kampen, hvor der to-tre gange var optræk til en nordjysk scoring. Det lykkedes dog ikke for værterne at få bolden forbi Dahlin i FCM-målet.

I stedet slog gæsterne til på en kontra i overtiden, da Jakob Poulsen sørgede for den 18. FCM-sejr i 24 kampe.

FCM topper Superligaen med 57 point, hvilket er 14 point mere end de nærmeste forfølgere fra FC København. FCK skal mandag på besøg hos bundproppen Silkeborg.

AaB indtager ligaens syvendeplads med 32 point. Nordjyderne har dog blot fem point op til Randers FC på tredjepladsen.