FCM sender polsk keeper i speakerboksen

FC Midtjyllands polske reservemålmand Patryk Wolanski er ude resten af året med en knæskade, så den tidligere Widzew Lodz-keeper er ikke med mod Legia Warszawa torsdag aften i Europa League-gruppespillet.

Men den 24-årige polak er på stadion og tiltænkt en anderledes rolle før, under og efter kampen. Han skal sidde i speakerboksen på MCH Arena i Herning.

- Diverse informationer og serviceoplysninger til publikum skal være på polsk af hensyn til de op mod 600 polske tilhængere.

- Og da vi ikke er verdensmestre i det sprog, så har vi lavet en aftale med Patryk om, at han hjælper os i speakerboksen, siger Jimmy Laursen, der er FCM's Europa League-ansvarlige, til klubbens hjemmeside.

For den unge polak bliver opgaven en kærkommen anledning til at tænke på andet end genoptræningen efter en operation og komme tæt på den internationale atmosfære på MCH Arena.

- Det bliver da en sjov oplevelse for mig. Da de spurgte, tænkte jeg, hvorfor ikke? Alle er gode til at hjælpe mig her, så nu gør jeg lidt nytte den anden vej, siger Wolanski.

Men sin baggrund har han naturligvis en særlig indsigt i polsk klubfodbold. Og han mener, FCM har mulighed for et fornuftigt resultat.

- Jeg har snakket med folk hjemme i Polen om kampen. En del regner med, at Legia får det nemt heroppe. Jeg har sagt til dem, at sådan bliver det ikke.

- Jeg vil vurdere, at FCM’s chancer for at vinde er 50-50. Og naturligvis håber jeg på FCM-sejr. Det er jo min klub nu, selv om jeg er polak, slår Wolanski fast.

Speaker-opgaverne torsdag aften bliver blandt andet den polske holdopstilling og informationer til tilskuerne om, at brugen af pyroteknik (fyrværkeri, red.) er strengt forbudt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip