FCM svarer igen på FCK's sejr: Banker Esbjerg med 3-0

08/03/2015

FC Midtjylland lod sig åbenbart ikke imponere af, at forfølgeren FC København havde vundet 3-1 over rivalen Brøndby tidligere søndag, da midtjyderne - som ventet - i Herning vandt med 3-0 over Esbjerg.

Alka Superligaens førerhold har været suveræn på hjemmebane i denne sæson med lutter sejre i nu 11 kampe. Det er voldsomt imponerende.

Med sejren sidder FCM fortsat mere end solidt på ligaens førsteplads med ni point ned til FCK.

FCM's målscore er endda klart bedre end københavnernes, så med 13 spillerunder igen skal meget gå galt, hvis ikke FCM skal vinde klubbens første DM-guld.

Morten "Duncan" Rasmussen blev kampens helt store spiller med sine to mål, så det var en god idé, at FCM-træner Glen Riddersholm havde givet ham chancen fra start i angrebet i stedet for den nytilkomne ligatopscorer Martin Pusic.

Allerede i det niende minut headede Morten "Duncan" Rasmussen hjemmeholdet i front med 1-0, og opskriften var noget, som er set før fra førerholdet.

Jakob Poulsen lagde op til scoringen, og Morten "Duncan" Rasmussen gjorde det, han er bedst til: nemlig at heade en bold i mål. Denne gang var det et Jakob Poulsen-frispark, som angriberen kunne heade ind.

Jakob Poulsen var igen på spil kort før pausen, da han med en fremragende aflevering fik spillet Morten "Duncan" Rasmussen fri, og angriberen svigtede ikke, da han sparkede bolden ind til 2-0 via stolpen.

Efter lidt over en times spil kunne FCM have lukket kampen helt, men Sylvester Igboun svigtede på et straffespark.

Offensivspilleren fra Nigeria sendte sit forsøg fra 11-meter-pletten forbi den ene stolpe, selv om han havde sendt Esbjerg-keeper Martin Dubravka den anden vej.

Med et kvarter igen kunne FCM-spillerne dog juble over endnu et mål, da den svenske midtbanespiller Petter Andersson scorede til 3-0 på et hovedstød.

Allerede på fredag skal FCM i aktion igen, når Randers FC - ligaens nummer tre - er vært for topopgøret i 21. spillerunde.