FCM taber penge trods øgede indtægter

FC Midtjylland taber penge.

Superligaens øjeblikkelige tophold kom ud af sidste sæson med et underskud før skat på 15,6 millioner kroner. Året før lød underskuddet på 2,5 millioner kroner.

Det oplyser klubben i en regnskabsmeddelelse.

- Resultatet er som forventet, og som vi har meldt ud året igennem, siger klubbens nye formand Rasmus Ankersen i meddelelsen.

FC Midtjylland blev nummer tre i Superligaen i den forgangne sæson og førte ligaen gennem store dele af sæsonen. Underskuddet kommer således til trods for, at klubben på grund af sin gode placering havde øgede indtægter. Placeringen gav store tv-penge, og flere tilskuere til hjemmekampene.

Fordi klubben lå til at vinde det danske mesterskab, valgte den en bevidst strategi om ikke at sælge spillere. Det førte til øgede udgifter for FC Midtjylland.

Ikke desto mindre vil klubben nu investere i fremtiden og satser stort.

I meddelelsen fortæller klubben om en målsætning, om at holdet frem mod 2020 skal deltage i et europæisk gruppespil tre gange.

Klubbens fodboldakademi skal bevare sit historiske forspring, og positionere sig som Skandinaviens stærkeste. Og endelig skal det kommercielle fundament under klubben udvides og styrkes.

- Det er de pejlemærker, vi styrer efter, siger Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland fører lige nu Superligaen med et forspring på fire point ned til FC Nordsjælland

/ritzau/