FCM-træner savner sin skadede anfører

FC Midtjylland topper Superligaen, og den kommende uge skal midtjyderne forsøge at spille sig i Europa League-gruppespillet.

Torsdag aften gæster FCM det græske storhold Panathinaikos i den første af to playoff-kampe. Til det og mange af de kommende opgør mangler anfører Kristian Bach Bak på grund af en ledbåndsskade.

Det ærgrer træner Glen Riddersholm.

- Kristian kan som alle andre have gode og dårlige dage, men som anfører har han en enorm vigtig rolle. Han er en offensiv og aggressiv type, der lader sin erfaring smitte af på de andre. Han er et symbol på den måde, vi spiller på.

- Vi har ikke mange kommunikatører på holdet, og fodbold er jo ikke for de stumme, så på det område efterlader Kristian et stort tomrum.

- Det ansvar han normalt tager som indpisker, må vi dele ud på flere spillere. Andre må steppe op, for vi har ikke en anden som Kristian. Der er slet ikke andre som Kristian, siger Riddersholm til bold.dk.

André Rømer får chancen for at bevise sig som højreback i Kristian Bach Baks fravær.

- André har trænet både som midtbane og højreback i opstarten, for vi ser ham også som gardering på backen. Nu får han foræret en række kampe til at vise sit niveau, og vi får en indikation af, om det er bæredygtigt med ham på backen, siger Riddersholm.

Torsdagens kamp begynder klokken 20. Returkampen i Herning spilles torsdag i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip