FCM-træner: Skader har ødelagt vores kontinuitet

Lørdag aften tabte topholdet FC Midtjylland den tredje hjemmekamp i streg, da OB vandt med 2-0 på MCH Arena i Herning.

Midtjyderne havde endnu engang adskillige profiler ude med skader, og oven i hatten var blandt andet anfører Kristian Bak ude med karantæne.

Og netop skader og karantæner til bærende profiler har været problematisk for FCM og træner Glen Riddersholm efter vinterpausen, hvor holdet har haft svært ved at stille med samme startopstilling flere gange i træk.

- I sæsonstarten havde vi ni kampe, hvor vi kunne stille med det samme hold, og det har vi ikke kunnet siden.

- Og det har helt sikkert noget at sige. Vi ved godt, at vi mangler det fundament, der kan give tryghed og ro i holdet, siger Glen Riddersholm.

- De relationer, der er så vigtige, mangler vi for tiden. Lige nu kan vi ikke ramme den kontinuitet, vi gerne vil.

- Og så er vi altså stadigvæk bare en udviklingsklub med mange unge spillere. Vi erkender åbent, at det er en stor udfordring for os, siger han.

Spillere som Erik Sviatchenko og Morten "Duncan" Rasmussen har siddet ude med skader i en periode, og det er profiler som disse, hvis fravær virkelig kan mærkes på FCM's mandskab.

- Hvis jeg tog tre-fire af de bærende spillere ud af hvilket som helst hold i hele Europa, så vil det få betydning.

- Vi lider under, at det er mange af de offensive og dynamiske spillere, der sidder ude. Så det giver god mening, at det koster lidt i det fremadrettede spil.

- Når det er sagt, så har vi et markant højere bundniveau end tidligere. Men lige nu og her er det svært ikke at tillægge det pænt meget betydning, siger Glen Riddersholm.

I næste runde venter AGF på udebane i Aarhus.

/ritzau/

 

Dagens Gossip