FCM's håndboldkvinder tager klar sejr over ærkerivalen

21/02/2015

Håndboldkvinderne i FC Midtjylland har for alvor fundet formen, før kampen om DM-guldet går ind i sine afgørende måneder.

Lørdag eftermiddag vandt midtjyderne for sjette kamp i træk i Boxer Dameligaen, da ærkerivalen Viborg blev slået med 28-21 i storkampen i IBF Arena i Ikast.

Viborg uden playmaker Isabelle Gulldén haltede efter i det meste af kampen og var bagud med 12-15 ved halvtid.

En velspillende Louise Burgaard - der efter denne sæson skifter til netop FC Midtjylland - holdt Viborg nogenlunde i kampen i første halvleg med fem mål, men derefter var det slut med de viborgensiske skudtrusler.

Sabine Englert i FCM-målet stod stærkt og pillede efter pausen selvtilliden ud af Viborgs bagspillere, og så kunne hjemmeholdet udbygge føringen med en række kontrascoringer.

Det "smalle" Viborg-hold ligner i den nuværende forfatning ikke en guldkandidat - det gør FC Midtjylland til gengæld.

Med lørdagens sejr rykker holdet op på siden af Team Esbjerg med 30 point for 19 kampe. Esbjerg har dog spillet en kamp færre og kan lægge afstand igen med en sejr på udebane over Ringkøbing søndag.

Viborg bliver foreløbig stående på 25 point.