FCM's landsholdskomet: Udlandet frem for FC København

Skrevet af admin

04/04/2015

Mest læste i dag

Førerholdet i Alka Superligaen, FC Midtjylland, er større end FC København lige nu.

Derfor er FC København ikke længere attraktiv, når FC Midtjyllands nyudklækkede A-landsholdsspiller Erik Sviatchenko på et tidspunkt skal skifte klub.

- Sidste sommer så jeg FCK som en god mulighed. Men i og med FCM har udviklet sig så drastisk, skal næste skridt være en udenlandsk klub, siger Sviatchenko.

Han var tæt på at skifte til Karpaty Lviv i sommeren 2012, og sidste sommer var FCK så ude med snøren.

- Det har været med til at modne mig at opleve hele den virak, der er omkring et muligt klubskifte. Det er ikke alle, der får lov at opleve det som 19-årig, men det gjorde jeg. Fodboldmæssigt gik det dårligt lige efter, men jeg hev mig selv op.

- Så havde jeg FCK-gaten, som man kalder det. Det var også med til at modne mig. Jeg kom meget stærkere ud af det.

- Jeg havde brug for at få noget ro på efter alt det postyr med FCK, så jeg forlængede min kontrakt med FCM til sommeren 2017. Før i tiden skulle jeg hele tiden forholde mig til transfervinduet. Men der venter spændende ting i Midtjylland, siger midterforsvareren.

Han har dog ikke travlt med at komme af sted. Først skal mesterskabet sikres med FCM, og dernæst venter kvalifikationskampe til Champions League.

- Bliver det ikke til sommer, så bliver det måske til vinter eller næste sommer. Så har jeg spillet 150-175 superligakampe og vil være endnu mere klar til et skifte, forklarer Sviatchenko.

Søndag skal FCM forsøge at tage endnu et skridt mod DM-guldet i udekampen mod Esbjerg. Forspringet til nummer to, FC København, er på 11 point, og Sviatchenko ser ikke FCM sætte førstepladsen over styr, som det skete i sidste sæson.

- Vi er modnet som hold og er blevet dygtigere. Det kan man se. Det er en virkelig homogen trup, og det fornemmer man også i omklædningsrummet. Der er respekt for alle.

- Vi tør italesætte det nu og er ikke bange for at sige, vi går efter guldet, siger Sviatchenko.

/ritzau/