FCN bruger 15 sekunder på at sende Viborg i 1. division

11/05/2014

364 dage gik der fra, at Viborg spillede sig op i Superligaen oven på fem års fravær, til at de nu igen må sande, at deres plads på ny er blandt landets næstbedste klynge af hold.

Det stod klart, da de i sæsonens næstsidste spillerunde tabte med 1-3 hjemme til FC Nordsjælland, mens AGF samtidigt tabte til Sønderjyske og dermed gør Viborg følgeskab ned i 1. division.

Viborg-spillerne sagde ellers før kampen, at de til det sidste troede på overlevelse. Men intet af det, der foregik på banen søndag gav grund til at tro på noget, der bare mindede om overlevelse i Superligaen.

FC Nordsjælland chokstartede, da Emiliano Marcondes headede gæsterne i front efter ufattelige 15 sekunders spil.

Direkte efter at bolden var givet op, strøg Uffe Bech til baglinjen og lagde bolden ind i feltet til Marcondes, der sikkert headede den i nettet.

Scoringen lagde sig som en dyne af tavshed over Energi Viborg Arena. Og inden både tilskuere og spillere nåede at få vejret igen efter den mavepuster, fik de endnu et nyreslag.

Et tandløst Viborg-forsvar tillod i det fjerde minut Jens Stryger Larsen at stryge bagom den bageste kæde og modtage en bold, som han ingen problemer havde med at sende forbi Michal Peskovic i målet.

Man havde forsøgt at lokke tilskuere til kampen med gratis entré til alle. Det fik 4728 midtjyder på stadion, men nogle af dem tog allerede hjem igen efter 37 minutter.

Det var Joshua Johns 3-0-scoring, der startede en mindre udvandring, da han nærmest nonchalant driblede ind i Viborgs straffesparkfelt og totalt uhindret sparkede bolden i kassen.

Lige lidt hjalp det, at Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard, med sin 18. sæsontræffer reducerede til 1-3 i anden halvleg på et straffespark.

Det er fjerde gang på 20 år, at Viborg rykker ned.