FCN fortsætter fremgang med ny sikker hjemmesejr

15/03/2015

FC Nordsjælland er efter en svag start på forårssæsonen kommet på ret kurs i Alka Superligaen.

Farum-holdet lagde ud med to svage præstationer med nederlag til følge, men har siden fulgt op med to sikre hjemmesejre. Søndag blev FC Vestsjælland besejret 2-0.

Dermed rykker FCN op på femtepladsen foran Brøndby med det samme pointtal som AaB på fjerdepladsen. Både Brøndby og AaB mangler dog at spille i denne 21. spillerunde.

I den anden ende af tabellen var det FC Vestsjællands fjerde forårsnederlag ud af lige så mange mulige i ligaen. Slagelse-klubben har otte point op til overlevelse og nummer 10 Esbjerg, som endda kan øge afstanden senere søndag mod FC København.

I søndagens kamp var det tydeligt, at FCN havde høstet selvtillid med den seneste sejr på 4-0 over Sønderjyske. Men inden pausen havde holdets offensiv alligevel svære vilkår.

Over for et kompakt FC Vestsjælland skabte hjemmeholdet ikke lige frem mange store chancer.

De kreative og farlige indslag kom i et par situationer, hvor svenskeren David Moberg Karlsson skar ind i banen fra venstre side med sine snævre driblinger.

Han kom på skudhold begge gange, men afsluttede ikke godt nok til at overliste målmand Thomas Mikkelsen.

Det lignede en ganske passende pausestilling på 0-0 indtil dommerens sidste tillægsminut.

Da vendte Joshua John rundt ved baglinjen og fandt med et præcist indlæg Gudjon Baldvinsson, der kunne heade FCN i front med 1-0 - islændingens første mål efter vinterskiftet.

Med målet kunne FCN tillade sig at være mere afventende efter pausen, og der blev naturligt mere plads at skabe kontraangreb på.

Det udnyttede hjemmeholdet til perfektion midt i anden halvleg. Oliver Thychosen spillede David Moberg Karlsson fri i straffesparksfeltet, og den 20-årige svensker scorede flot til 2-0.

Scoringen fik FC Vestsjælland-spillerne til at miste modet, og FCN kom let til store chancer i kampens sidste del.

Udeholdet havde ikke meget at byde på i løbet af kampen. Marc Rochester havde en god chance for at udligne efter en time, men ellers var udeholdets offensiv tam, og det fjerde nederlag på stribe var helt på sin plads.