FCN holder liv i bronzehåb med sejr over Silkeborg

FC Nordsjælland holder sig til i kampen om bronzemedaljer. Men en 1-0-sejr hjemme over bundholdet Silkeborg IF kravler FC Nordsjælland op på 38 point på femtepladsen - lige så mange som Randers og Brøndby, der er treer og firer i Alka Superligaen.

Emiliano Marcondes blev lørdagens matchvinder i Farum, da han efter en mindre solotur i første halvleg scorede kampens eneste mål.

Inden kampen havde FCN-træner Olafur Kristjansson bebudet, at holdet ville prøve flere ting i den resterende del af sæsonen, men lørdag var det svært at få øje på eksperimenterne.

I vanlig stil kontrollerede FCN bolden og skiftedes til at spille direkte og køre bolden fornuftigt rundt.

På papiret havde FCN en skræmmende stærk fronttrio bestående af formstærke David Moberg Karlsson, Uffe Bech og Joshua John, og trioen var flere gange på spil i første halvleg, uden det dog blev rigtig farligt.

Efter 25 minutter mistede Silkeborg et rutineret kort i kampen, da forsvarsgeneralen Thorbjørn Holst Rasmussen måtte udgå efter et sammenstød med en modspiller.

Det gav plads til en debutant i form af 19-årige Tobias Salquist, og kort efter havde han en lille rolle i kampens eneste mål.

FC Nordsjællands Emiliano Marcondes spillede heldigt bande med Silkeborgs Nicolaj Ritter og satte herefter to forsvarsspillere - hvoraf den ene var Tobias Salquist - før Marcondes sikkert hamrede sit første sæsonmål i kassen.

Fem minutter før pausen var Marcondes tæt på at fordoble sin sæsontotal, da han samlede bolden op i feltet efter et hjørnespark.

Marcondes' efterfølgende afslutning gik forbi mål, men det fik ikke desto mindre Silkeborgs cheftræner, Kim Poulsen, til at brøle fra bænken over sit holds manglende tag på nedfaldsboldene.

Det vides ikke, om Kim Poulsen gentog den peptalk i pausen, men Silkeborg virkede mere parate på lignende situationer resten af kampen.

Desværre for den jyske klub kastede det ingen mål af sig, selv om Nicolaj Agger i flere omgange truede FCN-målet med nærgående forsøg.

I kampens sidste minut var Uffe Bech tæt på at score, men offensivspilleren brændte sin afslutning på Silkeborgs målmand Thomas Nørgaard.

FC Nordsjælland fortsætter bronzejagten i Slagelse søndag i næste uge, hvor endnu et bundhold i form af FC Vestsjælland venter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip