FCN sælger profil til Serie A

Anders Christiansen er fortid i superliga-klubben FC Nordsjælland.

Farum-klubben meddeler på klubbens hjemmeside, at den 24-årige midtbaneprofil med øjeblikkelig virkning skifter til Serie A-klubben Chievo.

Holdet fra Verona indtager en 16.-plads i Italiens bedste fodboldrække - tre point fra en nedrykningsplads.

- Jeg har altid haft en ambition om at prøve mig af i en af de store ligaer og spille nogle af de store kampe, og nu er muligheden kommet, og det er jeg selvfølgelig super stolt over.

- Jeg glæder mig til at kunne teste mig af på det niveau og på den måde blive en klogere og bedre fodboldspiller.

- Jeg ved, at der vil være en indkøringsfase, når man kommer til et nyt land, hvor man skal lære sproget, ligaen, holdkammeraterne og taktikken, så jeg er helt indstillet på, at det vil tage tid at blive fuldt integreret, siger Anders Christiansen til FCN's hjemmeside.

I FCN vil han blive savnet, siger Jan Laursen fra den sportslige afdeling.

- Vi vil savne AC både på og uden for banen, men samtidigt glæde os over, at vores hårde kamp for at trække ham til klubben har udmøntet sig i Champions League- og Europa League-kampe, landsholdsdebut, medaljer og så i denne sæson et gennembrud på en ny position.

- Når så mange delmål opnås, så vil der komme interesse fra større ligaer, og AC valgte blandt andet FCN for at kunne dygtiggøre sig til en udlandskarriere.

- Derudover har han været både tålmodig og loyal over for FCN og accepterede i sommer, at timingen ikke var optimal, da der også var bud efter ham fra udlandet, siger Jan Laursen.

Anders Christiansen nåede at spille 83 kampe for FCN og scorede syv mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip