FCN-udvisning får opgøret i Herning til at tippe

I en times tid havde FC Midtjylland mere end svært ved at få brækket FC Nordsjællands kontrollerede defensiv op.

Men en nødbremse og tilhørende udvisning til nordsjællændernes Mario Ticinovic banede vejen for en 2-0-sejr til midtjyderne hjemme på MCH Arena.

Begge mål blev sat ind af Pione Sisto, som dermed er oppe på seks sæsonmål.

FCN lignede fra kampens start i den grad et hold, der ville være fint tilfreds med at komme fra heden med uafgjort.

I de første 45 minutter lykkedes det at lukke alle tilløb til farlige situationer ned, og faktisk var det FCN, der havde halvlegens farligste tilbud, da Joshua John med en fin tilbagelægning fandt en helt fri og umarkeret Søren Christensen, men det blev ved et stolpeskud.

Efter pausen fik midtjyderne lagt mere pres på og fremtvang den kampafgørende situation, hvor Petter Andersson blev sendt i dybden med frit løb mod mål.

Her måtte Ticinovic tage en rask beslutning: Skulle han lade svenskeren løbe, eller skulle han stoppe ham med ulovlige midler?

Det endte med sidstnævnte og et ryk i trøjen, som altså kostede kroaten en tur i bad.

Og mon ikke han fortrød sit valg ret hurtigt, for allerede inden han nåede helt ud i omklædningsrummet, havde Pione Sisto bragt FCM foran på det efterfølgende frispark, som han satte direkte ind.

Nu var FCN både en mand i undertal og et mål bagud, og da Sisto et kvarter senere øgede hjemmeholdets føring, var kampen afgjort.

FC Midtjylland udbygger med sejren sin føring i toppen af Superligaen til 10 point foran Randers og FC København, der begge har spillet en kamp færre.

FC Nordsjælland derimod er gået helt i stå og har nu tabt sine tre seneste kampe. Det betyder, at både Brøndby og Hobro med sejre i weekenden kan passere Farum-klubben og sende den ned på en sjetteplads i denne weekend.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip