FCN's scoring efter 15 sekunder: Den var indøvet

Som et lyn fra himlen stod det pludselig 1-0 til gæsterne fra FC Nordsjælland blot et blink med øjet efter dommerens første fløjt på Energi Viborg Arena.

15 sekunder brugte nordsjællænderne på at bære bolden fra midten og op i netmaskerne bag Viborgs målmand, Michal Peskovic.

- Det er noget, vi har trænet på. Det var fantastisk, at det lykkedes, siger målscorer Emiliano Marcondes og forklarer scoringens hændelsesforløb til dem, der ikke kunne nå at følge med:

- Jeg gav bolden op til Kim Aabech, som vendte sig rundt, og så spillede han bolden ud til Jens Stryger Larsen, der spillede den dybt til Uffe Bech, som lagde bolden rigtigt godt ind i panden på mig.

Det er altså en taktisk genistreg, som nordsjællænderne går og fifler med på træningsbanen, og mod Viborg lykkedes den så.

- Vi øver vore startspark, hvor vi prøver at komme fremad så hurtigt som muligt. Hvis der er plads til det, så prøver vi at gøre det så ofte som muligt, siger Marcondes, der ikke vil ud med, hvor mange varianter de nordsjællandske tigre har i kartoteket.

- Nu vil jeg ikke sige for meget, men når der er åbent, så kører vi, siger han.

Og der var åbent mod Viborg. Ikke bare ved kampens første mål, men også ved både 2-0- og 3-0-målet var der plads.

- Jeg synes, at der var rigtigt meget plads. Vi fik spillet rigtigt hurtigt på en god, våd bane, som vi godt kan lide det, og de fik løbet efter bolden samtidigt med, at vi fik rigtigt meget plads at spille på. Så de kunne ikke følge med i første halvleg.

- Vi havde jo også chancer til 4-0 og 5-0 i første halvleg, og også i anden halvleg havde vi store chancer. Så det kunne være blevet en meget større sejr, siger Emiliano Marcondes oven på 3-1-sejren, der sendte Viborg ud af Superligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip