FCV-træner: Andet år i Superligaen bliver sværere

Efter en vellykket debut i Superligaen med 38 point og en niendeplads er det blevet nye tider i FC Vestsjælland.

Cheftræner Ove Pedersen er væk, og det er nu op til sidste års assistent, Michael Hansen, at sørge for, at succesen fortsætter, selv om holdet ikke længere kan tanke energi fra begejstringen over sidste års oprykning.

- Jeg håber selvfølgelig ikke, at gejsten er væk, men jeg er helt med på, at år to er sværere, fordi det også mentalt er anderledes, siger Michael Hansen.

- Vi skal bevare ydmygheden og respekten, for det er en af vores styrker som hold og som klub. Den accept af, at 70 procent af arbejdet ville blive defensivt, den skal vi bære over i sæson to.

Michael Hansen blev før sidste sæson hentet til Slagelse-klubben som Ove Pedersens assistent, men inden da havde han i fem år været cheftræner i Skive.

Han har hele tiden været klar over, at han skulle tilbage i chefrollen på et tidspunkt, og overgangen fra hjælpetræner til cheftræner i FC Vestsjælland har foreløbig ikke været noget problem for den 42-årige falstring.

- Man kan godt møde nogle udfordringer, når man går fra assistent til chef, men det har jeg ikke mødt overhovedet. Jeg kom fra en chefstilling og vidste, at jeg på et tidspunkt skulle være chef igen, og det har været nemt at klare den omstilling, det har været efter sommerpausen, siger han.

Selv om der er en ny mand i trænersædet, skal man ikke regne med at se et FC Vestsjælland-hold med en væsentlig anderledes profil end i sidste sæson.

- Vi bygger videre på det, vi har været gode til: Vi er svære at spille imod og har en sammentømret defensiv organisation. Det bliver på den måde, vi igen skal hente mange af vores point, selv om der da kommer nogle nuancer.

- Noget af det sværeste som træner er jo at finde en balance. Når man lægger fokus et sted, tager man jo samtidig noget et andet sted. Det er altid en balancegang. Vi skulle gerne blive bedre til noget af det, vi ikke var så gode til, samtidig med at vi fastholder vores styrker, siger Michael Hansen.

FC Vestsjælland er den ene part i Superligaens åbningskamp fredag aften, hvor holdet på udebane møder FC Nordsjælland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip