FDM anker sag om firedobbelt p-bøde til Højesteret

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

29/11/2012

Dagens topnyheder

Et nederlag i landsretten stopper ikke bilejernes organisation FDM i sagen om parkeringsselskabernes ret til at uddele flere bøder for sammen parkering. Organisationen tager sagen videre og anker til Højesteret.

Østre Landsret gav i dag parkeringsselskabet City Parkeringsservice medhold i, at selskabet gerne måtte uddele flere bøder til den samme bil, hvis den holder ulovligt parkeret på samme sted flere dage i træk.

FDM valgte at valgte at føre sagen for bilejeren for at få klarhed over, hvor mange parkeringsafgifter et privat parkeringsselskab har ret til at udskrive for den samme ulovlige parkering. Men organisationen mener ikke, at dommen giver svar på den principielle problemstilling.


I foråret 2011 parkerede en mand sin bil på et privat parkeringsareal tæt ved Kokkedal Station, hvor det er gratis at parkere, men der er restriktion på to timer, medmindre man har licens.
Da han og familien seks dage senere kom hjem fra en rejse, sad der derfor fire parkeringsafgifter fra City Parkeringsservice på i alt 2.360 kroner under vinduesviskeren.

Landsretten lagde vægt på, at parkeringspladsen var skiltet med, at en overtrædelse af reglerne ville medføre en afgift på 590 kroner per påbegyndt døgn.

- FDM må konstatere, at der pt er en bedre retssikkerhed på de offentlige parkeringspladser. Her kan man kun få en p-afgift per forseelse. Derfor er vi også nødt til at anke denne afgørelse for at
få klarhed over, hvor loftet går, og hvilke økonomiske krav man kan stille til bilisterne. Vi vil også drøfte det i parkeringsgruppen under justitsministeriet, for forbrugerne kan ikke have interesse i, at
der ikke er et loft over p-afgifterne, siger afdelingschef i FDMs juridiske afdeling, Per Alkestrup.

Organisationen mener, at en af konsekvenserne af dommen er, at de private selskaber dybest set kan udskive en afgift klokken 23.50 og igen klokken 00.10 til uheldige bilejere, der for eksempel har overset eller misforstået en skiltning.

Tidligere har en anden dom fastslået, at det offentlige kun må udstede én parkeringsbøde for hver overtrædelse og altså underkendt bunke-bøder. Men det gælder ifølge Landsretten ikke de private parkeringsselskaber. 

Foto: Arkiv