Fed julemad: Dit julesul sidder lige til påske

I en ny undersøgelse, som er iværksat af det britiske slankefirma Forza Supplements blandt 1000 deltagere, viser det sig, at vi gennemsnitligt tager mellem halvandet og to kilo på i julen.

Og at vi oftest er tre til fire måneder om at tabe dem igen. Det skriver Dailymail.co.uk.

Boost din forbrænding og tab fem kilo på to uger. Se mere på Soendag.dk

Der er lang tid til påske

94 procent af deltagerne svarer, at de tager en pause fra deres normale spisevaner og giver sig selv lov til at spise af de mange lækkerier, som kommer på bordet i julen. Men for over en tredjedel af deltagerne betyder det, at de må kæmpe de næste fire måneder med at smide de ekstra kilo igen.

- Vi har alle lyst til at slå os løs i julen og hygge os, men det kan tage månedsvis at reparere skaderne, hvis du går amok. Påskesøndag ligger den 20. april næste år, og rigtigt mange vil stadig bære rundt på effekten af julen helt til da, siger direktør for Forza Supplements Lee Smith til Dailymail.co.uk.

Spis lidt langsommere

Lidt over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen svarer, at det i høj grad er det ekstra alkoholindtag i julen, der er skyld i, at det samlede kalorieregnskab vælter. Lee Smith mener, at kunsten ligger i at begrænse dig, selvom du gerne vil smage lidt af det hele. Og en gåtur efter maden er heller ikke at foragte.

- Nøglen til at begrænse vores vægtstigning er at gøre nogle simple ting som at spise langsomt og at undgå at spise os overmætte og at sikre os, at vi får dyrket noget motion, siger han.  

For 31 procent af dem, der tager lidt på i julen, kunne det imidlertid tyde på, at nytårsforsættet rent faktisk har en virkning. De melder nemlig om, at det lykkes dem at tabe de ekstra kilo, inden januar er omme.

Få en slank talje uden at tabe dig på brysterne, se hvordan på Femina.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip