Federer efter gyserkamp: Heldet var med mig

Det bliver Roger Federer mod Novak Djokovic i ATP Tour Finals-finalen søndag. Verdensranglistens to øverst placerede spillere klarede sig begge igennem dramatiske semifinaler lørdag ved sæsonafslutningen i London.

Federer, nummer to på ranglisten, afværgede fire matchbolde i kampen mod Stanislas Wawrinka, mens Djokovic for første gang i turneringen blev sat under pres af Japans Kei Nishikori, der formåede at vinde et sæt mod den serbiske verdensetter.

Det er Federers 124. finale i karrieren, og søndagens opgør i den britiske hovedstads O2 Arena er en gentagelse af dette års Wimbledon-finale, som Djokovic vandt efter fem sæt.

- Jeg tror, at jeg var heldig i aften. Stan (Stanislas Wawrinka, red.) spillede bedre fra baglinjen, og det er normalt afgørende på denne bane. Men jeg blev ved med at kæmpe, siger Federer.

- Det var hårdt, men jeg er begejstret for at være i endnu en finale i London, tilføjer schweizeren.

Federer mødte op til kampen med kun to nederlag i de hidtil 16 indbyrdes opgør mod sin landsmand, men Wawrinka viste ingen tegn på mindreværdskomplekser og vandt første sæt.

I andet sæt holdt spillerne deres serv i de første 11 partier, før Federer sikrede sig det afgørende parti og sættet ved at presse Wawrinka ud i et par afgørende fejl.

I tredje sæt overlevede Federer fire matchbolde, før han hev sejren hjem i tiebreak.

Den 27-årige Novak Djokovic er dog favorit til at vinde turneringen for tredje år i træk. For øvrigt som den første spiller siden Ivan Lendl sejrede tre gange i træk i 1980'erne.

Djokovic har vundet sine seneste 31 kampe på indendørsbaner.

De seneste tre gange, at rivalerne Federer og Djokovic har mødt hinanden i en finale, har Djokovic sejret.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip