Federer får klare stryg af landsmand i French Open

Det schweiziske tennisikon Roger Federer er færdig i dette års French Open.

I kvartfinalen blev han i perioder udspillet og kom aldrig rigtigt ind i kampen mod landsmanden Stan Wawrinka, der på cirka to timer vandt 6-4, 6-3, 7-6.

Det var tredje gang i 19 forsøg, at Wawrinka slog Federer i en indbyrdes kamp, men aldrig før har han gjort det så eftertrykkeligt og så på en af de største scener.

Wawrinka tog med det samme styringen i kampen, og med aggressivt spil hamrede han den ene vinder af sted efter den anden fra både forhånds- og baghåndssiden.

Federer fik aldrig rytme i spillet, og gang på gang udnyttede Wawrinka, at Federer ikke fik længde nok på sine grundslag.

Et enkelt servegennembrud til 2-1 var nok i første sæt, som Wawrinka servede hjem efter at have overlevet en breakbold.

I andet sæt fulgte Federer med til 3-3, men så brød Wawrinka to gange i træk til sætsejr på 6-3.

Wawrinka var stort set aldrig i problemer i egne partier, men skabte selv gang på gang åbninger i Federers servepartier.

I tredje sæt holdt spillerne serv hele vejen i gennem, så sættet måtte finde sin vinder i en tiebreak. Her var Wawrinka skarpest og spillede sig til tre matchbolde ved stillingen 6-3. Han udnyttede den anden med en sikker flugtning fra nettet.

Dermed er Wawrinka for første gang i karrieren klar til semifinalen i French Open. Her møder han franskmanden Jo-Wilfried Tsonga, der i sin kvartfinale slog japaneren Kei Nishikori efter et drama på flere måder.

Undervejs måtte kampen afbrydes i en halv time, da en flere meter lang metalplade grundet den voldsomme blæst faldt ned og ramte en gruppe tilskuere, hvor af flere kom til skade.

Det skete i slutningen af andet sæt, som Tsonga vandt og bragte sig foran 2-0 i sæt. Nishikori kom dog stærkt igen og vandt de to næste, inden Tsonga vandt det afgørende sæt til sejr på 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

/ritzau/

 

Dagens Gossip