Federer herser rundt med træningsmakker i Melbourne

Roger Federer vandt i tre overbevisende sæt over træningskammeraten Alexandr Dolgopolov i anden runde i grand slam-turneringen Australian Open.

Den 34-årige schweizer, der er nummer tre på verdensranglisten, var natten til onsdag dansk tid aldrig i problemer mod sin 27-årige ukrainske tennisven.

Efter kun lidt over halvanden time havde Federer vundet så klart som 6-3, 7-5, 6-1 over Dolgopolov, som er rangeret som nummer 35 i verden.

- Jeg er meget tilfreds. Forholdene er meget hurtige, så det er vanskeligt at finde en god rytme.

- Aleksandr kan spille meget godt, når han får god tid, så derfor var det måske ikke så dumt, at underlaget var så hurtigt, siger Federer.

Det var tredje gang af tre mulige, at Federer slog Dolgopolov, som var træningsmakker så sent som i optakten til denne sæson i Dubai.

Sejren var Federers nummer 299 i grand slam-sammenhæng. Den tidligere verdensetter har vundet 17 grand slam-titler i karrieren. I Melbourne er han på jagt efter sin femte Australian Open-triumf.

I tredje runde skal tredjeseedede Federer møde den 27.-seedede bulgarer Grigor Dimitrov, som slog argentinske Marco Trungelliti med 6-3, 4-6, 6-2, 7-5.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip