Federer: Jeg havde ryggen mod muren

Det var på et hængende hår, at Roger Federer natten til fredag sikrede sig en plads i semifinalerne ved US Open i tennis.

Schweizeren blev presset hårdt af sin franske modstander, Gaël Monfils, og stod pludselig i en situation i fjerde sæt, hvor han havde to matchpoint imod sig.

- Det føltes ikke så godt. Jeg tænkte: Så er det nu, det er sidste point. Giv alt, hvad du har, og lad ham ikke få nogen nemme slag, sagde Federer efter kampen, som han altså gik hen og vandt.

Det lykkes nemlig at afværge truslen om nederlag og vinde både fjerde og femte sæt efter tre timer og 20 minutters kamp.

- Det var et af de øjeblikke, hvor man står med ryggen mod muren. Man håber på en lille smule held, på at spille præcis de rigtige slag eller på, at modstanderen kludrer i det.

- Det er utroligt at vinde kampe som denne ved grand slam-turneringer. Jeg er ikke sikker på, at det er lykkedes for mig at vinde på denne måde før. Og hvis det er sådan, så er jeg meget glad for, at det skete i dag, siger den 33-årige tidligere verdensetter.

Det var niende gang i karrieren, at det lykkedes ham, at vinde en kamp efter at have tabt de to første sæt.

Han har nu vundet 25 af 26 kampe, som han har spillet på Arthur Ashe Stadium, som centre court på anlægget i Flushing Meadows hedder.

Federer møder i semifinalen kroaten Marin Cilic, der slog sjetteseedede Tomas Berdych i kvartfinalen.

/ritzau/