Federer kan få Wimbledon-tronen for sig selv

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer kan få titlen som Wimbledons konge helt for sig selv, hvis det lykkes ham at besejre Novak Djokovic i søndagens finale i græsturneringen i London.

Med syv sejre deler Federer rekorden med Pete Sampras, der vandt syv gange mellem 1993 og 2000, og William Renshaw, som vandt sine syv turneringssejre i slutningen af 1800-tallet, men søndag kan Federer altså komme alene i spidsen.

- Jeg har stadig en masse energi i tanken. Jeg glæder mig virkelig til finalen, og det er sådan, man skal føle før en finale: Man skal være ivrig efter at komme i gang. En ottende titel vil betyde meget. Det er næsten uvirkeligt, at jeg har været så succesfuld her, siger Roger Federer.

Snart 33-årige Roger Federer vil med en sejr over Djokovic i givet fald blive den ældste vinder af herresingle i Wimbledon, siden turneringen blev åbnet for professionelle i 1968.

Men den rekord har ingen betydning for schweizeren, der i stedet blot glæder sig over at være tilbage på sportens øverste hylde efter en mindre god periode.

Federer har således ikke været i en grand slam-finale, siden han senest vandt Wimbledon i 2012.

- Jeg ved, at jeg ikke har 10 år igen som topspiller, så jeg vil forsøge at nyde det så meget, som jeg kan. At jeg har fået chancen for at opleve det her igen, er bare stort, siger Roger Federer.

Finalen bliver hans 35. møde med Novak Djokovic, men det er kun anden gang, de to mødes på græsplænerne i Wimbledon. Federer vandt deres hidtil eneste Wimbledon-opgør - semifinalen i 2012 - i fire sæt. I alt har Federer vundet 18 og Djokovic 16 af deres indbyrdes opgør.

- Novak og jeg spiller altid gode kampe mod hinanden. Han er en stor spiller og vant til disse begivenheder. Han har vundet her før, så han ved, hvad der skal til, siger Roger Federer.

Finalen i herresingle spilles søndag eftermiddag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip