Federer nedkæmper landsmand i hård kvartfinale

Det kan godt være, at Stanislas Wawrinka har overhalet Roger Federer som den bedste schweizer på verdensranglisten i tennis. Men ved Wimbledon er sidstnævnte stadig chefen.

Det står klart, efter at den syvdobbelte mester onsdag vandt deres indbyrdes møde i kvartfinalerne af den engelske grand slam-turnering i London.

Cifrene blev 3-6, 7-6, 6-4, 6-4 til Roger Federer. Kampen indeholdt blot tre servegennembrud, et til Wawrinka og to til Federer.

29-årige Stanislas Wawrinka, der vandt årets første grand slam-turnering, Australian Open, ligger nummer tre på verdensranglisten, men ved Wimbledon er han kun seedet fem.

32-årige Federer er seedet fire, det samme som hans placering på ranglisten.

Med sejren fører Roger Federer 14-2 i indbyrdes kampe over Stanislas Wawrinka, der ellers havde vundet deres seneste opgør. Onsdagens kamp ved Wimbledon var første gang, at de mødtes med græs som underlag.

Wawrinka indledte godt og vandt første sæt på Centre Court, hvilket var Federers første sættab i årets turnering.

Men da Roger Federer omsider fik konverteret sine breakmuligheder til servegennembrud, var den syvdobbelte mester i nogenlunde kontrol.

Tiebreaken i andet sæt blev meget afgørende for kampens videre forløb.

Federer havde tre sætbolde ved stillingen 6-3, men Wawrinka fik afværget de to første.

Federer sikrede sig dog sættet med en god serv og en flugtning, der udspillede landsmanden.

Herefter begyndte Stanislas Wawrinka at virke lidt træt, mens Roger Federer hævede sit niveau.

I tredje sæt brød han landsmandens serv for første gang i kampen, og da han lavede endnu et servegennembrud i fjerde sæt, havde Wawrinka ikke mere at komme med.

Han formåede dog at tilkæmpe sig en breakbold og afværge fire matchbolde i kampens afsluttende parti, før favoritten fik afsluttet opgøret med endnu en god serv og efterfølgende flugtning.

Stanislas Wawrinka må nøjes med at glæde sig over, at han for første gang i karrieren nåede helt frem til kvartfinalen ved Wimbledon.

I semifinalen - Federers niende ved Wimbledon - skal han møde enten australieren Nick Kyrgios eller canadieren Milos Raonic.

I den anden semifinale skal topseedede Novak Djokovic fra Serbien møde bulgareren Grigor Dimitrov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip