Federer overlever fem matchbolde på vej til sejr

Onsdagen bød på flere favoritfald ved ATP-turneringen i Shanghai, som er en af de såkaldte Masters 1000 rangerede lige under de fire grand slam-turneringer.

Men den tredjeseedede schweizer Roger Federer slap med nød og næppe for at blive en del af det slagne favoritfelt.

Veteranen overlevede hele fem matchbolde, inden han med cifrene 7-5, 3-6, 7-6 slog argentineren Leonardo Mayer, der rangerer som verdens nummer 25.

Allerede i første sæt voldte Mayer sin feterede modstander problemer. Men selv om han var nede med et servegennembrud, vandt Federer.

Den første del af historien gentog sig i andet sæt, men her formåede argentineren at holde fast i sit tidlige servegennembrud, inden kampen skulle afgøres i et tredje og afgørende sæt.

Det blev tæt, og ved stillingen 4-5 måtte Federer afværge de første matchbolde for at leve videre i turneringen.

De to spillere måtte afgøre sættet i en tiebreak, og her kom Mayer bedst fra start og spillede sig til nye matchbolde ved stillingen 6-4. Men Federer holdt hovedet koldt og vandt til sidst 9-7.

Tidligere onsdag måtte den andenseedede spanier Rafael Nadal forlade turneringen efter nederlag til landsmanden Feliciano López. Nadal var dog ikke på toppen grundet problemer med blindtarmen.

Også fjerdeseedede Stanislas Wawrinka fra Schweiz led et overraskende exit til franskmanden Gilles Simon.

Derimod er den topseedede serber Novak Djokovic videre i sikker stil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip