Federer skovler penge ind trods mangel på sejre

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer er måske nok i sin karrieres efterår, men schweizeren sidder stadig på tronen, når det handler om at tjene penge.

I forbindelse med US Open, som er indledt i New York, har det amerikanske magasin Forbes offentliggjort en liste over hvilke 10 tennisspillere, der har tjent flest penge det seneste år.

Den ære kan Roger Federer prale af. Danmarks tennisdarling Caroline Wozniacki sniger sig også lige med på listens 10. plads.

I perioden fra juli sidste år til og med juni i år, har Roger Federer tjent 56,2 millioner dollar, svarende til 317,5 millioner kroner.

Gode aftaler med urfirmaet Rolex og sportstøjsfirmaet Nike indbringer schweizeren hovedparten af indtjeningen med i alt svarende til 226 millioner kroner. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 33-årige Federer har vundet tre turneringer i 2014, og han var i finalen i Wimbledon, som han dog tabte til Novak Djokovic.

Federer indleder US Open tirsdag.

Nummer to på listen, Rafael Nadal, er slet ikke med i US Open på grund af en skade. Spanieren har skabt en indtjening på over 251 millioner kroner.

Caroline Wozniacki er nummer 10 på listen og nummer fem blandt kvinderne. Danskeren er noteret for en samlet løn på 61 millioner kroner det seneste år. Her stammer, ifølge Forbes, de 53 millioner fra sponsoraftaler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip