Fedt tip: Tab dig hurtigt med mere fedt i maden

Videnskab.dk

|

02/10/2013

Dagens topnyheder

Hvis du vil have et hurtigt vægttab, er det bedre at spise mere fedt og mindre sukker end at skære ned på fedtet. Det skriver det norske nyhedsmedie forskning.no i følge Videnskab.dk.

Resultaterne stammer fra en helt ny og meget grundig rapport fra den svenske stats råd for medicinsk vurdering (SBU).

 »Analysen viser, at lav-kulhydrat-kost – sammenlignet med fedtfattig mad – på kort sigt fører til større vægtreduktion og en marginal stigning i HDL-kolesterolet uden nogen negativ effekt på LDL-kolesterolet,« siger forskerne bag rapporten.

Forskerne gennemgik resultaterne i mere end 16.000 videnskabelige studier for at finde frem til, hvilke diæter der gjorde sig udslag i folks vægt.

Det var dog kun 68 af dem, der blev vurderet til at være pålidelige nok til at danne grundlag for fremtidige anbefalinger om kost.

Læs også hos Videnskab.dk: Det sundeste vægttab kræver både motion og diæt

HDL-kolesterolet er det, man kalder for ’godt kolesterol’, mens LDL regnes for dårligt kolesterol. Med en vægtreduktion på kort sigt menes der omkring seks måneder.

»Rapporten viser, at der findes mange forskellige måder at gå ned i vægt på. Det er vigtigt at skelne mellem kostråd for at gå ned i vægt og generelle kostråd for at opnå et godt helbred på sigt,« siger Arnhild Haga Rimestad, som er ernæringsfysiolog og seniorrådgiver i det norske Helsedirektoratet til forskning.no.

Læs også hos Videnskab.dk: Motion gør dig mere sund end et vægttab