Fedtede blade giver DSB problemer

Det bliver tidligere mørkt, regn og rusk er hverdag, og temperaturen falder.

De færreste er vel i tvivl om, at efteråret er over os, og for togdriften er især ét efterårstegn lig med problemer: bladene falder af træerne.

Døde og våde blade fedter skinnerne ind, så togene har sværere ved at komme op i fart og skal bruge længere tid på at bremse. Det betyder næsten uundgåeligt forsinkelser hos DSB, og tirsdag var den første efterårsdag, der for alvor gav problemer for togene.

- Vi har især kunnet mærke det i Jylland på strækningen Aarhus-Vejle, Grenaa-banen og Odder-banen, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til Ritzau.

- Men også Svendborg-banen på Fyn samt Kystbanen og Lille Syd på Sjælland har oplevet forsinkelser på grund af nedfaldne blade, fortsætter han.

Banedanmark kører dagligt på skinnerne i såkaldte løvfaldstroljer, der højtryksspuler skinnerne med varmt vand for at fjerne de fedtede blade, men forsinkelser kan ikke undgås.

- Derfor er det en god idé, at man besøger vores hjemmeside, hvor man kan se, hvilke strækninger der er problemer på.

- Desuden bør man tage hjemmefra i god tid, hvis det er vigtigt, at man er fremme til tiden, anbefaler Tony Bispeskov, der tilføjer, at DSB har lagt foldere om problemet i togene.

Hvor lang tid problemerne vil vare, er svært at sige.

- Løvfaldet varer typisk en måneds tid. Men nogle år falder alle bladene stort set samtidig og giver voldsomme problemer i en kort periode. Andre år kommer de dryssende og giver problemer over en længere periode, forklarer DSB's trafikinformationschef.

/ritzau/

 

Dagens Gossip