Fem-årig kræftsyg dreng bortført og i livsfare - Nu er han efterlyst over hele verden

En alvorligt kræftsyg dreng på kun fem år, Ashya King, er blevet kidnappet fra Southampton General Hospital.

Det skriver BBC.

Ashya King har en tumor i hjernen, er netop blevet opereret og er i gang med et intenst og meget vigtigt behandlingsforløb.

Britisk politi har nu efterlyst den fem-årige behandlingskrævende dreng via Interpol - det grænseoverskridende politisamarbejde, som dækker i alt 190 lande.

Drengen kan ikke tale, spise eller tage medicin selv, og desuden sidder han i kørestol.

Siden en temmelig omfattende operation, som Ashya King var igennem for en uge siden, har han været tilkoblet en særlig maskine, der skal hjælpe ham med at få det bedre.

Nu slår det britiske politi alarm, fordi han uden den fornødne hjælp kan være i overhængende livsfare:

- Tiden er ved at løbe ud for Ashya. Det er meget vigtigt, at vi finder ham i dag, så vi kan sikre, at han får den hjælp og den pleje, som han har behov for, siger Chris Shead fra politiet i Hampshire.

Det formodes, at det er drengens egne forældre, den 45-årige mor Naghemeh King og hendes mand, 51-årige Brett King, som har bortført den dødssyge fem-årige direkte fra hospitalet.

Både faren og moren er Jehovas Vidner. Ifølge en af deres bekendte kan den drastiske handling skyldes, at de vil prøve at finde hjælp til sønnen i et andet land, fordi de gennem lang tid har været meget desperate over lille Ashya Kings helbredstilstand.

Drengens forsvinden blev anmeldt torsdag formiddag, og han er formentlig blevet set kort tid efter på en færge mod Cherbourg i det nordvestlige Frankrig.

Det britiske politi tyr nu i desperation til Interpol, og appellerer alle om at holde ekstra udkig efter lille Ashya King, så han kan blive fundet, før det er ude med ham.
Drengen får mad gennemen sonde, som er tilknyttet en særlig maskine, som kan regulere mængden efter behov.

- Men vi aner ikke, om familien har ekstra batteri til maskinen (…) eller om de kan oplade batteriet. Uden den rette mængde mad, er Ashyas situationen meget alvorlig, siger Chris Sead.

Ifølge ham har familien tætte bånd til det sydlige Spanien, og at de muligvis kører i en grå Hyundai I800 Style, mod Marbella. Dette er dog endnu ikke blevet bekræftet.