Fem-årige Silkes fødder smeltet på strandgrill

Griller du på stranden, så tænk dig rigtig godt om, når du går fra din engangsgrill.

På fire år er antallet af grillrelaterede ulykker steget med 81,5 procent, og i lørdags gik det ud over Silke på fem år.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den lille pige fejrede weekendens gode vejr på Hoten Strand med sin far, Stig Pil. Hun løb omkring og legede, da hun pludselig satte i et højt skrig, som faren sent vil glemme.

- Silke landede i noget sand, som viste sig at have været et bålsted. Nogen har så bare slukket bålet med sand, men det så slet ikke ud, som om det havde været brugt længe, siger Stig Pil fra Nykøbing Falster, til Ekstra Bladet.

Den fem-årige pige kom på skadestuen, hvor lægerne måtte klippe den brændte hud af.

- Huden mellem hendes tæer ser helt smeltet ud. Nu skal der gå mindst ti dage, inden forbindingen kan komme af. Inden da skal hun bare ligge ned, og vi bliver nødt til at bære hende rundt, siger Stig Pil, der efter nogle dage har vendt sin forskrækkelse til vrede over, at folk ikke slukker deres ildsted med vand.

- Sand er noget, man går på, og man tænker da ikke over, at det kan være farligt, siger Stig Pil.

En lignende episode skete et par dage tidligere for tre-årige Malthe, der var på strandtur med sin børnehave.

- Vi er lige kommet hjem fra skadestuen med vores lille dreng på 3 år, hans hånd er forbrændt og de har været nødt til at klippe det meste af huden af inden i hans hånd, skriver Malthes mor, Mia Forsberg, på sin facebookside.
 

 

Dagens Gossip