Fem Agüero-mål på 21 minutter sender City til tops

03/10/2015

Efter to liganederlag i træk er Manchester City igen på vinderkurs i Premier League.

På hjemmebane vandt City hele 6-1 over Newcastle og spillede sig dermed tilbage på førstepladsen.

Den argentinske angriber Sergio Agüero blev kampens altdominerende spiller med hele fem mål.

Kun fire spillere før ham - Andy Cole, Alan Shearer, Jermain Defoe og Dimitar Berbatov - har tidligere præsteret at score fem gange i en Premier League-kamp.

City-manager Manuel Pellegrini lod til at gøre Newcastle en tjeneste, da han efter 64 minutter udskiftede Agüero. Da havde argentineren scoret fem mål fra det 42. til 62. minut.

Han fik de fleste til at glemme, at Newcastle var det bedste hold i første halvleg og kun var tre minutter fra en pauseføring.

Gennem den første halve time var der nemlig ren gavebod i Manchester Citys forsvar. Aleksandar Mitrovic havde netop misbrugt en oplagt chance, da han efter et kvarter fik en ny mulighed.

Hjemmeholdet viste stor inkonsekvens i eget straffesparksfelt, så Georginio Wijnaldum kunne finde Mitrovic i fri position foran mål. Denne gang svigtede serberen ikke. Med en anelse større skarphed havde han scoret tre mål inden pausen.

I det sidste kvarter fik hjemmeholdet endelig lagt et hårdt pres, som kulminerede med Sergio Agüeros udligning på hovedstød, der gav pausestillingen 1-1.

Efter pausen gik det stærkt. I løbet af fem minutter fuldendte Agüero sit hattrick, inden nyindkøbet Kevin de Bruyne fandt målhjørnet med en ellers lidt mistimet helflugter til føring på 4-1.

Herefter overtog Agüero igen showet med to mål på tre minutter, inden han lod sig udskifte til stående ovationer fra publikum.

City topper nu ligaen med 18 point for otte kampe. Manchester United kan dog tage førstepladsen tilbage søndag med en udesejr over Arsenal.

Kasper Schmeichel og Leicester er oppe på 15 point efter 2-1-sejren ude over Norwich.

Jamie Vardy scorede til 1-0 på straffespark efter 28 minutter, og kort efter pausen øgede Jeffrey Schlupp til 2-0. Dieumerci Mbokani reducerede for Norwich midtvejs i anden halvleg.