Fem blev kendt skyldige i dobbeltdrab: Nu er der chokerende nyt fra landsretten

Skrevet af Nicolai Haugsted

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Politi
Foto: Politi
Den horrible sag er nu blevet opdateret.

Dagens topnyheder

Et dobbeltdrab fra november-2020 har været et massivt omdrejningspunkt i det danske retssystem siden da - og nu er nye detaljer kommet frem.

Østre Landsret har i en afgørende vending dømt en sjette mand skyldig i det brutale dobbeltdrab i Kalundborg, der fandt sted i november 2020.

Manden, der tidligere var blevet frikendt ved Retten i Holbæk, er nu fundet skyldig i både drab og drabsforsøg baseret på nyt elektronisk materiale, der knytter ham til forbrydelsen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den omtalte sag drejer sig om en dødbringende konflikt mellem to kriminelle grupperinger, LTF-banden og sydkystgruppen, der kulminerede med skud på en parkeringsplads ved en Meny-butik.

Tre medlemmer fra Sydkystgruppen blev lokket i en dødelig fælde og beskudt med to pistoler og en US Karabin. En af mændene overlevede angrebet trods alvorlige skader.

Sagen har siden resulteret i en række livstidsdomme. Ud over de oprindeligt fem dømte, Hicham Mojib, Danish Nadeem, Tolga Öztas, Mehmet Simon Tüfekcioglu og Ibrahim Mohammed Mala-Zade, er yderligere to mænd, Tahir Ali Shah og Mohamed Ali Adnan Seif, blevet idømt livstid for deres roller i planlægningen af overfaldet.

Den sjette mand, som nu er blevet dømt, var ikke til stede under landsrettens afgørelse og hans pas er inddraget efter forsøg på at forlade Danmark. Hans udeblivelse fra retten er ikke anset for lovlig.