Fem bud på Roskilde Festivals sidste store koncert

Det er sidste chance for at samle musikalske indtryk på årets Roskilde Festival, når scenerne åbnes lørdag middag.

Her følger fem bud på, hvad Ritzau mener, du bør overveje at høre:

* All Pigs Must Die, 14:00, Avalon-scenen:

Kroppen skal i gang fra starten, hvis man vil kunne mobilisere kræfter oven på en uges festivalliv.

Og med mærkatet "high energy concert" er dette amerikanske punkband udset til rollen som Kaptajn Mortensen i lørdagens morgen- eller måske snarere middagsgymnastik.

Sangtitler som "Death Dealer", "Pulverization" og "Hungry Wolf, Easy Prey" siger det meste.

* Benjamin Booker, 19:00, Pavilion:

Er man stadig på pladsen ved aftensmadstid, kan man lige så godt blive hængende, og det er denne 26-årige mand fra Virginia Beach en glimrende grund til.

Trods sin unge alder spiller Booker sin blanding af blues- og garagerock med en erfaringens sikkerhed, der uden tvivl kan nydes på tværs af generationer og traditioner.

* Nicki Minaj, 19:30, Orange:

Popmusikken har uigenkaldeligt manifesteret sig som et naturligt valg på Roskilde Festivals største scene, og lige så meget det irriterer fundamentalistiske festivalgængere, lige så meget taler fremmødet for sig selv.

Trinidadiske Onika Tanya Maraj har gæsteoptrådt hos navne som Rihanna, Madonna og Justin Bieber, mens hun selv har toppet hitlisterne med hits som "Bang Bang" og Anaconda". Vær beredt på twerking!

* Paul McCartney, 22:00, Orange:

Man skulle være et historieløst skarn, hvis man ikke én gang i sin første, anden eller tredje ungdom går til lektion hos en af de mest indflydelsesrige sangskrivere i verdenshistorien.

McCartney er ikke Beatles, og storhedstiden ligger adskillige årtier tilbage, men renomméet som en vital koncertperformer er intakt, og erfaringen viser, at to tredjedele af materialet kommer fra tiden med de fantastiske fire.

* Africa Express, 23:00, Arena:

Natten til søndag byder på rigtig mange forskellige bud på, hvordan festen skal lukkes. Men uden at tage noget fra Suspekt, Jamie XX, Drenge og Young and in the Way ligner denne fem timer lange ekspedition ind og ud af den afrikanske musik en kage, man skal have en bid af.

Projektet er startet af Blur-frontmand Damon Albarn, og aftenens holdopstilling tæller navne som Kano, Jupiter & Okwess International og danske Trentemøller og afspejler dermed spændvidden i den festival, som showet endegyldigt afslutter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip