Fem dræbt da Nato-helikopter styrtede i Afghanistan

To briter fra Royal Air Force er blandt de dræbte, efter en af den amerikanskledede koalitions helikoptere søndag aften styrtede ned ved koalitionens hovedlejr i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det oplyser det britiske forsvarsministerium i en meddelelse.

I alt blev fem dræbt og fem såret ved styrtet, som ikke var forårsaget af fjendtlig beskydning, oplyser koalitionen i en meddelelse.

De øvrige ofres nationalitet og identitet er endnu ikke bekræftet.

Det er ikke umiddelbart oplyst, hvad der var årsag til styrtet, men både koalitionen og det britiske forsvarsministerium skriver, at det er ved at blive undersøgt.

- Hændelsen er på nuværende tidspunkt under efterforskning, men vi kan bekræfte, at det var en ulykke og ikke et resultat af oprørsaktivitet, skriver ministeriet.

Tidligere på søndagen blev en konvoj med britiske soldater angrebet i det centrale Kabul. Flere civile blev såret, men ingen af briterne kom noget til.

Oprørere fra Taliban-bevægelsen har optrappet deres angreb, efter de vestlige lande trak deres kampstyrker ud ved nytår og overlod ansvaret for sikkerheden til de afghanske styrker.

I de seneste måneder har helikoptere været flittigt benyttet af blandt andre ambassadeansatte, Natos samarbejdspartnere og udenlandske soldater. Det gælder også for transport i Kabul-området.

Den øgede brug af helikoptere skyldes, at der er stor risiko for angreb, når koalitionen bevæger sig fra sted til sted i bilkonvojer.

Tidligere i år omkom mindst syv personer i nabolandet Pakistan, da en helikopter styrtede ned i den nordlige del af landet. Blandt de omkomne var Norges ambassadør og Filippinernes ambassadør i Pakistan.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip