Fem drenge fra Vamdrup importerede ulovligt fyrværkeri

Skrevet af Elo Christoffersen

03/11/2012

Mest læste i dag

Fem drenge fra Vamdrup-området er snuppet af politiet i at importere ulovligt fyrværkeri.

Importen er foregået på den måde, at en af drengene var i besiddelse af et kreditkort, og det benyttede han til over nettet at købe fyrværkeri i udlandet. Når det ankom her til landet fordelte han det ud til de øvrige drenge i gruppen, fortæller Ken Nissen fra lokalpolitiet i Vamdrup til Vamdrup Netavis.

At det gik galt for dem, skyldtes, at drengene ikke kunne nære sig for at fyre noget af fyrværkeriet af, og det skulle de have ladet være med, hvis de ikke ville opdages. Affyringen skete nemlig i nærheden af Bakkeskolen i Seest, hvor undervisningen af 10-klasseelever her fra lokalområdet undervises:

- Og netop i Seest er der endnu rigtigt mange borgere, som efter Seest-katastrofen har meget stor respekt for netop fyrværkeri, og gik derfor til politiet med deres observationer. Og ad denne vej fandt vi frem til de fem skolelever, fortæller Ken Nissen.

Nu er sagen afleveret til lokalpolitiet i Vamdrup, fordi alle drengene, som nævnt er bosiddende her i lokalområdet:

- Drengene er afhørt, og de har erkendt både den ulovlige import af fyrværkeriet og det ulovlige skyderi. Men alle drengene i lovens forstand er mindreårige og derfor ikke strafbare, sker der nu det, at der indkaldes til et møde med drengene og deres forældre, samt repræsentanter fra skolen og kommunen. Og så bliver sagen derfra, siger Ken Nissen til Vamdrup Netavis.