Fem flygtninge nægter fortsat at forlade bus ved svensk asylcenter, som de mener er for øde

I går ankom en bus emd 50 asylansøgere til den svenske by Lima, hvor de skulle indkvarteres i nogle hytter i en skov. 

30 af asylansøgerne nægtede at forlade bussen, da de ikke mente, hytterne lå tæt nok på butikker og sygehuset. 

Selvom myndighederne afviser at imødekomme asylansøgernes krav, er der i dag stadig fem asylansøgere tilbage i bussen, der nægter at forlade den. 

Og det selvom de har fået besked på, at hvis ikke de tager imod tilbuddet, må de selv finde et sted at bo. Og buschaufføren har fået besked på ikke at køre nogen steder. 

- jeg forstår, at det kan være specelt for bymennesker at komme til en by med kun 700 husstande, men man skulle tro, at det vigtigste er at komme væk fra krigen, siger Jannice Ringve, der ejer hytteudlejningen, til den norske avis Nettavisen.

Der er to kilometer til de nærmeste butikker, men det er alligevel for langt, men krigsflygtningene. 

- Der er en temmelig dårlig stemning. Folk går rundt og brokker sig over, at de ikke vil være her, og det påvirker selvfølgelig dem, der synes det er et udemærket sted, siger Jannice Ringve til Nettavisen. 

Hun er helt uforstående overfor asylansøgernes krav. 

- Der er jo tale om et kort ophold, og det må da være bedre at bo i sin egen hytte her end i en gymnastiksal sammen med en masse andre. Der var kun fire familier, der sagde jag til en hytte, siger hun. 

De 50 flygtninge var blevet kørt til Lima fra området omkring Stockholm, hvor de havde opholdt sig siden de ankom til Sverige. 

 

Dagens Gossip